SprayTec van Tec7: een unieke spuitlijm voor veilig en efficiënt volvlaks verlijmen

21/05/2024

Bij het klussen grijp je vast wel eens naar spuitbare lijm, bijvoorbeeld bij het leggen van een vloer, het bevestigen van wandpanelen of het vernieuwen van je dak. Maar wist je dat de meeste spuitlijmen een risico vormen voor je gezondheid? Daarnaast hebben ze tal van praktische beperkingen waardoor je belemmerd wordt tijdens je klus. Dat kan beter. SprayTec is een spuitbare MS Hybride polymeerlijm voor volvlaksverlijming die een optimale hechting combineert met veiligheid en efficiëntie. Opnieuw een spannende innovatie van Tec7! 

Een nieuwe standaard binnen de spuitbare lijmen 

Op zoek naar een betrouwbare en veilige spuitlijm voor het verlijmen van grote oppervlakken? SprayTec van Tec7 biedt de garantie op een perfecte hechting en overtreft traditionele spuitbare lijmen op verschillende vlakken. Bovendien is het de eerste MS Hybride polymeerlijm op de markt die je kan spuiten. Ontdek waarom SprayTec jouw ideale bondgenoot is voor volvlaks verlijmen, monteren en afdichten.

Goed om te weten: Volvlaks verlijmen is een techniek waarbij lijm op het gehele oppervlak wordt aangebracht, zonder lege plekken, om een gelijkmatige en stevige hechting te garanderen.

Veilig grote oppervlakken verlijmen zonder gezondheidsrisico’s 

Als doe-het-zelver streef je naar een perfect resultaat bij elke klus. Maar je gezondheid zet je liever niet op het spel. Nochtans is dat precies wat je doet als je traditionele contact- of PU-lijmen gebruikt. Contactlijmen bevatten doorgaans veel vluchtige organische stoffen (VOS), die je ogen, neus en keel kunnen irriteren. PU-lijmen bevatten zelfs diisocyanaten, wat kankerverwekkende stoffen zijn. SprayTec daarentegen is vrij van schadelijke stoffen. Zo kan je veilig grote oppervlakken verlijmen in een gezonde werkomgeving. Vind hier een verkooppunt in je buurt.

Perfecte hechting, zelfs in uitdagende situaties

Traditionele spuitbare lijmen hebben ook praktische beperkingen. Ze zijn vaak niet bestand tegen water en hoge temperaturen, en eenmaal aangebracht is het lastig om nog aanpassingen te doen. Een fout gemaakt? Pech dan! Met SprayTec is dat verleden tijd. Deze unieke spuitlijm maakt het mogelijk om gelijmde materialen tijdelijk te herpositioneren, zelfs in uitdagende situaties zoals vochtige oppervlakken en hoge temperaturen.

De voordelen van SprayTec spuitlijm

Na jaren van onderzoek en testen, is Tec7 erin geslaagd om een spuitbare lijm te ontwikkelen die kracht en efficiëntie combineert met veilige werkomstandigheden. Ontdek alle voordelen van SprayTec, een veilig en praktisch alternatief voor traditionele spuitbare lijmen.

Waarom volvlaks verlijmen met SprayTec?

 1. Vriendelijk voor gezondheid en milieu: In tegenstelling tot traditionele lijmen bevat SprayTec geen schadelijke stoffen zoals vluchtige organische stoffen (VOS) of diisocyanaten. Bovendien stoot het 50 tot 60% minder CO2 uit dan traditionele contactlijmen, wat beter is voor het milieu.
 2. Minder kans op fouten: Met SprayTec kan je gelijmde materialen tijdelijk herpositioneren, wat de kans op fouten verkleint en je meer controle geeft over je klus. Nauwkeurig uitlijnen? Check!
 3. Ook voor vochtige oppervlakken: SprayTec hecht zelfs op vochtige oppervlakken, waardoor het perfect is voor lastige klussen zoals dakbedekkingen.
 4. Hittebestendig: Met een temperatuurbestendigheid tot wel 150°C is SprayTec geschikt voor gebruik in extreem warme omgevingen.
 5. Enkelzijdige toepassing: Geen gedoe meer met dubbelzijdig aanbrengen. Met SprayTec kan je twee keer zoveel oppervlakte verlijmen met dezelfde hoeveelheid product, wat tijd en geld bespaart.
 6. Geen verspilling: In tegenstelling tot veel traditionele contactlijmen die voor een groot deel uit verdampende stoffen bestaan, gaat er met SprayTec geen product verloren. Dit betekent efficiënter gebruik van de lijm en minder verspilling.
 7. De prestaties van een MS Hybride polymeerlijm: Hybride MS polymeren staan bekend om hun uitstekende hechting en hun vlotte verwerking. Ze zijn overschilderbaar, veilig in gebruik én milieuvriendelijk. Ontdek hier alle voordelen.

Ook voor jouw lijmklus

Voor welke klussen kan je SprayTec gebruiken? Ontdek tal van toepassingen:

 • Daken: Verlijm diverse dakbedekkingsmaterialen met gemak, zoals EPDM-dakmembranen, isolatie en onderdakfolie.
 • Vloeren: Leg vinyl, linoleum, parket, tapijt en laminaat snel en eenvoudig.
 • Algemene bouw: Verbind vlot isolatie, waterdichtingsmembranen (behalve PE), akoestische panelen en winddichtingsmaterialen.
 • Hout/lamineren: Lijm hogedruklaminaat (HPL), fineer en sandwichpanelen zonder zorgen over giftige dampen.

Verder kan je SprayTec op alle oppervlakken gebruiken, inclusief EPS, XPS en polystyreen. Het is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Lees hier meer over het gebruik van SprayTec.

Over Tec7

Tec7 is een van de koplopers op het gebied van MS Hybride polymeer technologie. Ze innoveren niet om te innoveren, maar bieden echte oplossingen voor echte problemen. Met de ontwikkeling van SprayTec, een spuitlijm op basis van de laatste generatie laagvisceuze MS Hybride polymeren, nemen ze een belangrijke sprong voorwaarts in lijmtechnologie. SprayTec combineert veiligheid, efficiëntie, en veelzijdigheid, waardoor het een slimme keuze is voor zowel doe-het-zelvers als professionals.

Ga je grote oppervlakken verlijmen, monteren of afdichten? SprayTec is een veilig en praktisch alternatief voor traditionele spuitbare lijmen. Het rekent af met de nadelen en garandeert een optimale hechting. Ervaar de efficiëntie van deze eerste spuitbare MS Hybride polymeerlijm op de markt. Bekijk de specificaties en vind hier een verkooppunt in je buurt.

In samenwerking met Tec7

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.