Hoeveel (ver)bouwbudget heb je nodig? Bereken het zelf

18/10/2021

Een belangrijke stap in je (ver)bouwproject is de installatie van de technieken. Je kan dit laten doen of zelf de handen uit de mouwen te steken om zo de kosten te drukken. Voor je begint weet je graag hoe je dit aanpakt maar ook hoeveel het zal kosten. Hoeveel budget moet je voorzien? Wees voorbereid, krijg alvast een schatting voor elektriciteit, verwarming of ventilatie.

Technieken plaatsen: schat eerst je kosten

Ga je (ver)bouwen, dan is een van de vragen: “Welk budget moet ik voorzien voor de technieken?” Dit is onder andere afhankelijk van wie de werken zal uitvoeren. Ben je handig en heb je het nodige technische inzicht? Dan kun je technieken voor je (ver)bouwproject ook zelf installeren. Hiermee kun je meer dan 50% op je budget besparen. Mooi meegenomen, toch? Voor je begint schat je best je kosten in. We helpen je hiermee op weg. Krijg 100% neutraal advies, koop voordelig je installatiemateriaal online, laat je indien nodig à la carte ondersteunen en ga aan de slag.

Zelf elektriciteit plaatsen

Wil je zelf elektriciteit aanleggen? Dit wordt een haalbare kaart met het juiste materiaal en ondersteuning. De kosten van je elektriciteitsinstallatie worden bepaald door de grootte van je woning maar ook het type installatie. Krijg alvast een eerste idee van de kosten voor jouw elektrische installatie. Een traditionele installatie start vanaf 1385 euro, een centraal gestuurd systeem vanaf 1860 euro, een smart home oplossing vanaf 2400 euro en een slimme upgrade van je bestaande traditionele installatie vanaf 2240 euro.

Heb je concrete plannen? Dan geeft een offerte op maat aan wat je aankoop zal kosten. Past het binnen je budget en (ver)bouwplannen? Ga met het juiste materiaal zelf aan de slag. Heb je liever wat hulp? Reken dan op een Solyd vakman voor de nodige ondersteuning.

Zelf verwarming plaatsen

Iets moeilijker misschien, maar ook perfect zelf te doen, is het plaatsen van je verwarmingsinstallatie en sanitair. Dit is vaak de grootste kostenpost, dus als je hierop kunt besparen is dat zeker mooi meegenomen. Krijg alvast een eerste idee van de kosten voor je verwarmingsinstallatie. De kostprijs van je materiaal zal bepaald worden door de grootte van je pand maar ook het type installatie. Ga je voor een cv-ketel op gas, dan start de prijs vanaf 937 euro, voor een warmtepomp start dit vanaf 3350 euro. Kies je voor volledige vloerverwarming met een startprijs vanaf 1445 euro, radiatoren vanaf 1350 euro of een combinatie van de twee vanaf 2822 euro?

Heb je liever een gedetailleerde inschatting? Vraag dan een offerte op maat aan. Ook voor je verwarmingsinstallatie kun je zelf aan de slag of rekenen op  de expertise en hulp van een Solyd vakman.

Zelf ventilatie plaatsen

Ook je ventilatiesysteem kun je gerust zelf plaatsen. Je hebt keuze uit verschillende systemen (C, C+, D, D+),  bepaal daarom vooraf welk ventilatiesysteem je nodig hebt. Dit zal mee de prijs bepalen. Een ventilatiesysteem C bijvoorbeeld start vanaf 620 euro, een ventilatiesysteem D vanaf 2095 euro. Krijg alvast een richtprijs voor je ventilatiesysteem.

Ook voor het zelf plaatsen van je ventilatiesysteem kun je eventueel rekenen op de hulp en de expertise van een Solyd vakman.

Extra informatie nodig bij het zelf plaatsen van je technieken? Interesse in de zelfbouw-formule van Solyd? Grasduin in de blogartikels en/of neem contact op met een Solyd expert voor een offerte.

In samenwerking met Solyd

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.