Zonder ervaring zelf (ver)bouwen? Ontdek een voordelige succesformule.

02/08/2023

Ga je bouwen of verbouwen? Dan ben je vast van plan om allerlei vakmannen in te huren. Maar ervaren vaklui zijn niet goedkoop, bovendien moet je rekening houden met lange wachttijden. Gelukkig bestaat er een manier om volledig zelf je planning te bepalen, en tegelijk stevig te besparen op de kosten van je project: zelf aan de slag gaan met begeleiding. Ontdek een zelfbouwformule die speciaal is ontwikkeld voor klussers met weinig of geen voorkennis. Van het installeren van je ventilatie tot het renoveren van je badkamer: zelf (ver)bouwen was nooit zo eenvoudig. 

Jouw succesformule: een zelfbouwpakket met begeleiding 

Zelf bouwen of verbouwen, en zo meer budget overhouden voor de zaken die er écht toe doen? Het kan ook als je geen ervaring hebt. Het volstaat om te kiezen voor een zelfbouwformule. Dat betekent dat je zelf gaat klussen met een handig zelfbouwpakket, dat op maat is samengesteld voor jouw plannen. Zo’n zelfbouwpakket bevat alle materialen die je nodig hebt, in de juiste hoeveelheden. Je hoeft dus niet zelf op zoek in de doe-het-zelfzaak.

Maar bovenal: je zelfbouwpakket komt met advies en uitleg van experts, een overzichtelijke handleiding én handige klusvideo’s. Je kan op elk moment hulp krijgen van een expert en bepaalt zelf je tempo. Benieuwd? Ontdek de mogelijkheden in deze infogids

Welke klussen kan ik zelf doen met begeleiding? 

Welke projecten kan je zelf aanpakken met behulp van een zelfbouwpakket? Bij Sack Zelfbouw vind je zelfbouwpakketten voor het plaatsen van je verwarmingelektriciteitsanitair en ventilatie. Maar ook voor het installeren van je badkamer en het gebruikmaken van groene energie. Je zelfbouwpakket wordt samengesteld op maat van jouw plannen. Jij kiest welke zaken je zelf doet, en voor welke werken je hulp wil van hun ervaren techniekers.

Een project in gedachten? Bezoek dan een toonzaal van Sack Zelfbouw in je regio voor advies. Je krijgt een gedetailleerd voorstel op maat en ontdekt meteen hoeveel je bespaart.

Waarom kiezen voor Sack Zelfbouw? 

Al meer dan 20 jaar begeleidt Sack Zelfbouw klussers die weinig of geen voorkennis hebben bij hun (ver)bouwproject. Als doe-het-zelver kan je rekenen op professioneel advies, uitstekende begeleiding en de kwaliteit van betrouwbare A-merken. Geen ervaring? Geen probleem! Hun technische adviseurs loodsen jou met succes doorheen de installatie van de technieken in je woning, of helpen jou je nieuwe badkamer te plaatsen.

Wist je dat Sack Zelfbouw al meer dan 21.000 zelfbouwers hielp met besparen? Lees de ervaringen van een zelfbouwer.

Welke begeleiding biedt Sack Zelfbouw?

 • Persoonlijk advies van experts: Jouw persoonlijke adviseur adviseert je uitgebreid over de juiste, hoogkwalitatieve oplossingen voor jouw project.
 • Een zelfbouwpakket op maat: Na een deskundige analyse bij je thuis stelt een ervaren technicus jouw kant-en-klare zelfbouwpakket samen. Hij monteert alvast zoveel mogelijk op voorhand.
 • Materialen geleverd aan je deur: Een technicus van Sack Zelfbouw brengt het materiaal en uitleengereedschap tot aan je voordeur. Hij overloopt alle onderdelen met jou, legt alles tot in de puntjes uit en geeft extra tips.
 • Advies en hulp op de werf: Ook op de werf krijg je duidelijk advies, en er is hulp voorzien. Een technicus van Sack Zelfbouw helpt jou met de technologische hoogstandjes of gevaarlijke klussen waar je een keuring voor nodig hebt.
 • Technische ondersteuning: Heb je tijdens de werken een technische vraag, dan kan je telefonisch of via de website beroep doen op de technical support.
 • Zorgvuldige controle en keuring van je installatie: Zodra alles geïnstalleerd is, komt een technicus van Sack Zelfbouw je installatie grondig controleren. Zo weet je zeker dat die werkt zoals het hoort en veilig is in gebruik. De technieker zorgt voor het keuringsbewijs en start de technieken op.
 • Overzicht via een handige app: Je projectplanning raadplegen? Een legplan of factuur bekijken? Via de app MySack vind je makkelijk en 24/7 alle info over jouw project terug.

Ontdek de 6 zelfbouwpakketten en laat je adviseren

Bij Sack Zelfbouw vind je 6 soorten zelfbouwpakketten. Waarom ga je ze niet ontdekken in een toonzaal in je buurt? Alle technieken staan er overzichtelijk opgesteld en je kan meteen je vragen kwijt.

 • Zelfbouwpakket badkamers: Ga je een nieuwe badkamer plaatsen, of je oude renoveren? Pak het zelf aan, bespaar fors en haal meer uit jouw ontwerp. De specialisten van Sack Zelfbouw luisteren aandachtig naar je wensen, tekenen in overleg jouw droombadkamer uit en zorgen voor een preview in 3D. Van het bad en de (inloop)douche tot de badkamermeubels, kranen en accessoires. Alles wordt op maat samengesteld. De levering gebeurt volgens jouw behoefte en op jouw tempo. Download hier je inspiratiebrochure
   
 • Zelfbouwpakket elektriciteit: Om aan de slag te kunnen met een zelfbouwpakket van Sack Zelfbouw hoef je heus geen opleiding elektriciteit te gaan volgen. Door de handige online ontwerptool, de voormontage van de elektriciteitskast en de uitgebreide persoonlijke begeleiding kan je ook zonder ervaring je elektriciteit leggen. Ontdek hier de mogelijkheden. Fan van een smart home? Dan kan je Niko Home Control overwegen. Met dit huisautomatiseringssysteem kan je je zonwering, verlichting en meer automatiseren, bovendien helpt het jou om energie te besparen en maximaal te profiteren van je zonnepanelen. Vraag je gratis infobrochure aan
   
 • Zelfbouwpakket hernieuwbare energie: Wil jij gebruik maken van hernieuwbare energie van de zon? Dan heb je de keuze. Het fotovoltaïsche systeem bestaat uit zonnepanelen en een omvormer die samen zorgen voor de productie van elektriciteit. Of je gaat voor het thermische systeem. Dat combineert zonnepanelen met een zonneboiler en zorgt voor de productie van warm water en verwarmingsondersteuning. Lees meer over deze systemen. Welk systeem het best bij jouw woning en jouw energieverbruik past, is afhankelijk van verschillende factoren. De experts van Sack Zelfbouw adviseren je graag.
   
 • Zelfbouwpakket sanitair: Zelf je sanitaire leidingen vernieuwen? De afvoerbuizen in je nieuwbouw plaatsen? Een regenwatersysteem, boiler of waterontharder installeren? Het zelfbouwpakket voor sanitair biedt alle materialen die je nodig hebt voor jouw ruw sanitair, eventueel aangevuld met toestellen voor regenwaterrecuperatie of waterbehandeling. Dankzij de stapsgewijze aanpak met begeleiding kan je zelfs de meest complexe sanitaire klussen zelf doen. Ontdek de mogelijkheden voor je sanitair
   
 • Zelfbouwpakket ventilatie: Je woning ventileren is een must voor een gezond binnenklimaat. Welk kwalitatief ventilatiesysteem kies je best: een ventilatiesysteem C, C+ of D? De experts van Sack Zelfbouw adviseren jou, zorgen voor een gedetailleerde berekening van het ventilatiedebiet en werken een ventilatieplan voor je uit. Eens de ventilatie-unit en de ventilatiekanalen geplaatst zijn, komen hun specialisten jouw systeem aansluiten. Ontdek de mogelijke ventilatiesystemen.
   
 • Zelfbouwpakket verwarming/koeling: Of je nu wil genieten van de behaaglijke warmte van vloerverwarming, duurzaam wil verwarmen met een warmtepomp, of je woning wil wapenen tegen hittegolven met een airco: de experts van Sack Zelfbouw werken een kwalitatieve oplossing uit op maat van jouw project. Op basis van een gedetailleerde warmteverliesberekening stellen de technici jouw zelfbouwpakket voor verwarming samen. Ze houden rekening met het type pand dat je wil verwarmen, hoeveel energie je nodig hebt, de isolatie van je woning en je beschikbare budget. Ontdek de mogelijke verwarmingssystemen.

(Ver)bouwplannen en bezorgd over het kostenplaatje? Of eenvoudigweg geen zin om te wachten op een vakman? Met de zelfbouwpakketten van Sack Zelfbouw kan je heel wat klussen zelf uitvoeren, ook als je geen ervaring hebt. Jij kiest wat je zelf doet, en waarvoor je professionele hulp wil van hun techniekers.

Maak hier je afspraak voor een bezoek aan een toonzaal, krijg vrijblijvend advies van de experten en start jouw voordelige zelfbouwproject. 

In samenwerking met Sack Zelfbouw

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.