Zelf elektriciteit leggen of ventilatie plaatsen, da’s fiks besparen!

Gepubliceerd op 30 Oktober 2018

Waarom betalen voor iets wat je perfect zelf kunt? Door zelf je elektriciteit te leggen of je ventilatie te plaatsen kun je duizenden euro’s besparen. Dankzij de doorgedreven begeleiding van een vakman lukt het gegarandeerd. Ontdek snel hoe het werkt!

Stevige besparing

Feit: door zelf elektriciteit te leggen bespaar je zo’n 50% op de volledige installatie. Zo geniet je van een kwalitatief hoogstaand systeem zonder het hoge prijskaartje. Ook voor ventilatie zijn er zelfbouwformules, daarmee bespaar je tot 2000 euro. Je vraagt eenvoudig je offerte aan bij een gespecialiseerde firma.bij Ruban Zelfbouw. Daarna volgt een afspraak waarbij je het traject en je offerte gepresenteerd krijgt. Zo weet je exact wat je mag verwachten. Interesse? Vraag je gratis documentatie aan.

Plan volledig op maat

Na een uitvoerig gesprek over je situatie, je plannen en je wensen, maakt de zelfbouwfirma Ruban Zelfbouw een elektrisch plan of een plan ventilatie volledig op maat. Ook krijg je een algemeen instructieboek en een gedetailleerd legplan op maat van jouw woning. Bij de levering van de materialen krijg je uitleg, een concreet stappenplan en advies van de technicus. Je kunt meteen je vragen kwijt.

Aan alles gedacht

Bij projecten rond elektriciteit komt een vakman je installatie controleren voor je verder afwerkt. Zo weet je zeker dat je chappe niet opengebroken moet worden, of dat je niet moet slijpen in pas gepleisterde muren. Je krijgt ook de nodige documenten voor je keuringsdossier. Bij ventilatieprojecten kun je een EPB-meetverslag bezorgd krijgen.

Bekabelen elektrisch bord

Zie je op tegen de bekabeling van het elektrisch bord? Geen zorgen, het elektrisch verdeelbord kan volledig voorbekabeld worden geleverd. Het aansluiten van het elektrisch bord kun je zelf doen, of overlaten aan de specialist. Jij kiest!

Inregelen ventilatie

Bij ventilatieprojecten worden de berekeningen voor de inregeling voor jou gemaakt. Met de geleverde gedetailleerde lijst heb je aan een halfuur genoeg om je ventilatie in te regelen. Indien gewenst wordt alles nog eens nagemeten en krijg je een EPB-verslag.

Hulplijn

Niet zeker of je zo’n zelfbouwproject wel tot een goed einde kunt brengen? Weet dan dat je begeleiding krijgt van a tot z, en dat via diverse kanalen. Zo beschik je over een hulplijn via telefoon of e-mail. Bovendien krijg je steeds een gedetailleerd plan, duidelijke instructies en advies.

Samen aan de slag

Liever extra hulp? Kies dan voor de formule ‘coach/installateur op de werf’. Een ervaren technieker helpt je enkele halve of volle dagen mee op de werf. Jij bepaalt waar je hulp bij nodig hebt en hoeveel. Zo ben je snel op weg!

Garantie op kwaliteit

Natuurlijk wil je een installatie waar je jaren mee verder kunt. Ruban Zelfbouw werkt uitsluitend met merken met bewezen kwaliteit, zowel voor elektriciteit als ventilatie. Goed om te weten: na de installatie van de elektriciteit kun je verlichting en armaturen aan groothandelsprijzen aankopen. Zo bespaar je extra!

Systemen voor elektriciteit

Wil je elektriciteit gaan leggen, dan kies je tussen diverse systemen. Het klassieke systeem is doorgaans het goedkoopst, maar je hebt meer slijpwerk en je kunt achteraf geen aanpassingen meer doorvoeren. Een tweede optie is het systeem met drukknoppen en teleruptoren. Daarmee kun je automatiseren én nog aanpassingen doen nadien. Last but not least is er het domoticasysteem. Daarmee kun je verwarming, verlichting, rolluiken, ventilatie … met één systeem sturen. Het is de duurste, maar ook de meest comfortabele oplossing.

Systemen voor ventilatie

Ook als je een ventilatiesysteem wil plaatsen, heb je de keuze. Met een ventilatiesysteem C voer je lucht af via de badkamer, toiletten, keuken en wasplaats. Via roosters in de leefruimtes (living, slaapkamers, bureel …) wordt lucht aangevoerd. Een ventilatiesysteem C+ doet aan vraaggestuurde ventilatie. De hoeveelheid af te voeren lucht wordt geregeld met vochtigheids-, en aanwezigheids CO2- en VOG sensoren. Bij een ventilatiesysteem D (ook balansventilatie) voer je de vervuilde lucht af, maar voer je eenzelfde hoeveelheid schone, voorverwarmde lucht toe. Er zijn geen roosters in de ramen nodig. Bovendien heb je minder last van lawaai en tochtgevoel en recupereert het systeem de warmte van de afgevoerde lucht.

Welk systeem kiezen?

Of je nu elektriciteit gaat leggen of ventilatie gaat plaatsen, laat je vooraf adviseren over het juiste systeem voor jouw situatie en behoeften. Kies je voor een gespecialiseerde zelfbouwfirma Ruban Zelfbouw, dan mag je rekenen op onderbouwd advies op maat. Je krijgt bijstand via mail, telefoon en op de werf tot alles werkt zoals het hoort. Zo ben je zeker van een resultaat volgens de regels van de kunst.

Kriebelt het om zelf je elektriciteit te leggen of je ventilatiesysteem te plaatsen? Vraag je gratis documentatie aan en neem contact op met een zelfbouwspecialist. neem contact op met Ruban Zelfbouw.  Doen!