Pimp zelf je interieur met houten creaties dankzij de juiste tools

04/11/2020

Hout zorgt voor een gezellige sfeer in het interieur. Bovendien is het een dankbaar materiaal dat je gemakkelijk kunt bewerken. Maar welk gereedschap gebruik je hiervoor het best? Ontdek enkele eenvoudige doe-het-zelf klussen met hout en welke tools je hiervoor nodig hebt.

Hout: topper in het interieur

Warm, gezellig en duurzaam. Deze drie termen vatten de kwaliteiten van hout goed samen. Het blijft een geliefkoosd materiaal van interieurontwerpers. Bovendien past het perfect bij iedere woonstijl. Daarnaast is hout, met het juiste gereedschap, een makkelijk bewerkbare grondstof. Ben je een beetje handig, dan kun je er zelf waardevolle houten interieurstukken mee creëren. Niet alleen haal je voldoening uit je eigen creaties, je bespaart er ook geld mee.

Materiaal om met hout te werken

Schuren, zagen en boren zijn de meest voorkomende bewerkingen als je met hout aan de slag gaat. Ben je van plan om vaak zelf te klussen?  Dan is het verstandig te investeren in degelijk materiaal. Kwalitatieve powertools vergemakkelijken het werk. Afhankelijk van het type klus kies je het juiste gereedschap. Vind hier het materiaal dat je nodig hebt. Klaar om je interieur te pimpen? We inspireren je alvast met enkele creaties in hout, die je eenvoudig zelf kunt maken.

Je eigen legplanken maken

Wil je graag ruimte winnen, diepte creëren aan een blinde muur, bepaalde voorwerpen in de spotlight zetten … dan mogen houten legplanken of wandrekken niet in je interieur ontbreken. Ze zijn praktisch en sfeervol! Bovendien kun je zelf je houtsoort en afwerking kiezen en precies op maat werken. Met een goede cirkelzaag zaag je vlot je planken op maat en met een handpalmschuurmachine schuur je oneffenheden en randjes weg. Met een boormachine maak je vlot gaten in de plank en muur. Ontdek het stappenplan en het gereedschap om zelf je legplanken te maken.

Renoveer een oude kast

Vintage is nog altijd helemaal in. Bovendien is het heel ecologisch om bijvoorbeeld een oude houten kast een tweede leven te geven. Hout is een duurzaam materiaal dat je gemakkelijk terug kunt vernieuwen. Of je nu fan bent van blank hout, een mooie beits, olie of een likje verf, met de juiste tools breng je je renovatieproject tot een goed einde. Een degelijke handpalmschuurmachine, met of zonder snoer, komt bij deze klus zeker goed van pas. Ontdek de tips en laat je vintage kast terug schitteren.

Zelf een barndoor creëren

De houten schuifdeur heeft al een tijdje zijn plek in het interieur veroverd. Terecht, want of je nu een strakke loft of een pastorijwoning verkiest, ze past bij elke stijl. Ze fungeert als een mooie eyecatcher en is een mooi alternatief voor een klassieke deur. Het leuke is, dat je gemakkelijk zelf een houten barndoor kunt maken zodat ze helemaal aansluit bij jouw smaak en voorkeuren. Wat het materiaal betreft, komen een elektrische verstekzaag,  handschuurmachine, klopboormachine en een frees goed van pas. Download het handige stappenplan en ontdek hoe je dit aanpakt. 

Op zoek naar inspiratie en de beste tools voor je interieurklus? Gevonden! Ontdek ze hier of koop ze in de doe-het-zelf in je buurt.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.