Kiezen (ver)bouwers voor doe-het-zelf bij het plaatsen van technieken? Ontdek onze bevindingen

Gepubliceerd op 10 January 2020

Hoe staan onze (ver)bouwers tegenover zelfbouw bij het plaatsen van technieken in hun woning? Wat bepaalt hun keuze? We polsten ernaar in een enquête op Bouwinfo.be. Ontdek hier de belangrijkste conclusies.

Zelf technieken plaatsen met begeleiding

Hoe populair is doe-het-zelf bij onze (ver)bouwers als het gaat over het plaatsen van technieken zoals elektriciteit, sanitair, verwarming, ventilatie enzovoort? Om dit te weten te komen deden we in samenwerking met Easykit, tijdens het laatste kwartaal van 2019, een bevraging bij onze bezoekers op Bouwinfo.be. Wat bleek? Van de 484 ondervraagden overweegt 77% om zelf de technieken in huis te plaatsen. 

Elektriciteit het populairst

De top drie technieken die men zelf zou plaatsen zijn achtereenvolgens: elektriciteit, sanitair en verwarming. Sommigen wagen de sprong in het diepe en gaan zelf aan de slag met materiaal uit de doe-het-zelfwinkel, maar de meesten doen het liefst beroep op bedrijven die zowel materiaal als begeleiding aanbieden. Zelfbouw met begeleiding heeft dus een streepje voor. 

Waarom kiezen voor zelfbouw?

De voornaamste reden om voor doe-het-zelf met begeleiding te kiezen is de prijs. Met zelfbouw kun je immers een mooie som besparen. Daarnaast is het leuk om bij te leren, de tweede belangrijkste reden die werd aangehaald. De derde reden is de flexibele planning. Met zelfbouw kies je zelf wanneer je aan de slag gaat en ben je niet afhankelijk van een derde partij. Zit je toch ergens vast? Dan kun op iemand terugvallen en beroep doen op de nodige begeleiding.

Waarom je technieken laten plaatsen?

Niet iedereen kiest voor zelfbouw. De voornaamste redenen hiervoor zijn: het gebrek aan kennis of kunde en het gebrek aan tijd. Hoe beter de zelfbouwbedrijven hierop kunnen inspelen hoe beter ze de zelfbouwer kunnen begeleiden. 

Zelfbouw in de lift

Voor het plaatsen van technieken is er een positieve evolutie voor doe-het-zelf. Begeleiding is hierin een belangrijke factor. Je kunt als zelfbouwer niet alleen terecht voor materiaal maar wordt ook geholpen in het bouwproces met alle technische info die je nodig hebt. Hierdoor bespaar je ook behoorlijk wat tijd. 

Interesse in zelfbouw met begeleiding om je technieken te installeren? Bezoek een van de Easykit toonzalen of maak een afspraak voor een gratis offerte.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan