Airco plaatsen: zo overleef je een hittegolf via zelfbouw

Gepubliceerd op 11 August 2020

De zomer is in het land, met de bijhorende hittegolven. Voor je ‘airconditioning’ kunt zeggen lopen de temperaturen weer op, ook in huis. Tenzij je een airco hebt natuurlijk, dan blijft het lekker koel binnen. Gelukkig bestaat er een slimme en snelle manier om zelf je airco te plaatsen, mét begeleiding. Schiet nu in actie en geniet van extra comfort.

Isolatie houdt warmte binnen

Tijdens de zomer genieten we overdag graag van het warme weer, maar ’s nachts hebben we liever wat koelte in de slaapkamer. Dat is echter niet evident. Tegenwoordig zijn onze woningen zo goed geïsoleerd dat ze de warmte in de winter binnenhouden. Handig, maar jammer genoeg houden ze de warmte in de zomer ook vast. Hoe zorg je tijdens warme dagen voor de nodige koelte in huis? 

Een stil en zuinig alternatief: de lucht/lucht-warmtepomp

Een airco brengt inderdaad verkoeling, maar dit toestel is niet goedkoop, lawaaierig en heeft veel onderhoud nodig. Gelukkig bestaat er een stil en budgetvriendelijk alternatief waarmee je vlot ruimtes kleiner dan 25 m2 kunt koelen of verwarmen: de zelfbouw lucht/lucht-warmtepomp. Dit toestel biedt koeling en bijverwarming in één, de perfecte oplossing voor bijvoorbeeld je slaapkamer. Bereken hier hoeveel jouw project zou kosten wanneer je kiest voor zelfbouw.

De voordelen van een lucht/lucht-warmtepomp

Waarom een lucht/lucht-warmtepomp in plaats van een klassieke airco? Dit toestel heeft een extreem laag energieverbruik (energielabel A++) en een gunstige invloed op het e-peil van je woning. De werking is uiterst stil dankzij het gebruik van een gelijkstroom compressor. Bovendien is deze onderhoudsarme oplossing erg lief voor je budget. Zeker als je de installatie zelf doet. Voor minder dan 1300 euro geniet je dag in dag uit van een fijn binnenklimaat in je kamer. Last but not least: omdat je gebruik maakt van hernieuwbare energie, bewijs je ook het milieu een dienst.

Geplaatst in slechts één dag

Je twijfelt of zelfbouw iets voor jou is? Relax, met een kant-en-klaar zelfbouwpakket van Easykit is je lucht/lucht-warmtepomp snel geïnstalleerd. Hoe verloopt de plaatsing? De opstelling is eenvoudig. Je plaatst de binnenunit in je kamer tegen de muur en je koppelt die met twee leidingen naar de buitenunit. Een Easykit-technicus komt de leidingen aansluiten en de installatie opstarten. Op één dag is de installatie geplaatst en kun je genieten van een koele kamer. En in de winter houd je met dezelfde installatie de ruimte warm. Hello extra wooncomfort!

Regel nu al het zelfbouwpakket voor je lucht/lucht-warmtepomp en geniet tijdens de hittegolf van een aangenaam binnenklimaat en een goede nachtrust. Bezoek de website van Easykit voor meer info, of laat je adviseren in een van de 11 Easykit-toonzalen. Doen!  

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan