Bereken je nodige (ver)bouwbudget met deze tool!
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Hoeveel (ver)bouwbudget heb je nodig? Bereken het met deze tool!

Ben je van plan om een bestaande woning te verbouwen of een nieuwbouw op te trekken? Dan weet je graag vooraf hoeveel budget je hiervoor moet voorzien. Zo houd je je uitgaven binnen de perken. Installeer je zelf je technieken, dan kun je al heel wat besparen. Kom niet voor verassingen te staan, krijg een raming van de kosten voor je technieken dankzij de budgettool.

kiezen warmtepomp
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Je woning en sanitair water duurzaam verwarmen met gratis energie uit de lucht of de bodem? Dat doe je met een warmtepomp, een zuinige manier van verwarmen. Er bestaan diverse soorten warmtepompen, maar niet ieder systeem is geschikt voor elke woning. Welke soort warmtepomp jij best kiest? We helpen je graag op weg!

Warmtepomp en zonnepanelen
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Warmtepomp & zonnepanelen: dit zijn de gevolgen voor je energieverbruik

Een warmtepomp en zonnepanelen, het is een goede match. Die rendeert het best bij goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen. Of bij energiezuinige woningen waar op lage temperaturen verwarmd wordt. Maar wat betekent deze combinatie voor je energieverbruik?

thermostaat luminus
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Waarom kiezen voor een slimme thermostaat?

De slimme thermostaat heeft zijn naam niet gestolen. Hij weet alles over je energieverbruik en leefritme. Bovendien kan hij je centrale verwarming automatiseren én zuinig afstemmen op je behoeften. Ontdek handige functies en bespaar op je energiekosten.

elektrische laadpaal
Geplaatst in Technieken > Elektriciteit.

Hoe je elektrische wagen thuis opladen?

Door te kiezen voor een elektrische wagen of een plug-inhybride help je mee de CO2-uitstoot beperken, bovendien profiteer je van fiscale voordelen. Het opladen van je wagen kan makkelijk, snel en veilig. We tippen jou gebruiksvriendelijke laadoplossingen.

Veilig op Vakantie
Geplaatst in Technieken > Elektriciteit > Domotica.

Webinar: 8 slimme vragen over slim wonen

Anno 2020 is een smart home geen onbekende term meer, toch zijn er nog veel vragen of onjuistheden over huisautomatisering. Niko helpt graag enkele onjuistheden over slim wonen de wereld uit, zodat jij met voldoende inzicht én op jouw termen aan de slag kan gaan met een slim systeem of slimme toepassingen. Ontdek de ins & outs van een slimme woning via een online webinar met Niko experten!

duurzaam verwarmen
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp: daarom ga je ervoor (of net niet)

Hoe verwarm jij je woning? Een warmtepomp is in veel opzichten het overwegen waard. Tenminste, als je woning goed geïsoleerd is. Wij warmen je op met de voordelen, en geven - kritisch als we zijn - ook de nadelen mee. Nog meer pro’s of contra’s ontdekt? Deel ze met ons!

kostprijs dakpannen
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Gevelstenen en dakpannen: deze factoren bepalen mee de prijs van jouw project

De keuzes die je maakt voor je (ver)bouwproject bepalen mee het prijskaartje ervan. Vandaag ontdek je welke factoren de prijs van je gevelstenen en dakpannen beïnvloeden. Handig om mee te nemen bij je keuze, zeker als je op je budget moet letten.

snelbouwsteen binnenmuur
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Bouwmaterialen.

Snelbouwsteen in baksteen, grijze betonblokken of cellenbeton gebruiken voor je binnenmuren?

Ga je bouwen volgens de traditionele methode, dan kun je voor de binnenmuren en het binnenspouwblad van je woning kiezen voor verschillende types stenen. De draagkracht hiervan is belangrijk, maar ook de thermische isolatie is steeds meer van belang. Wat zijn de verschillen tussen keramische snelbouwstenen, snelbouwstenen in beton en cellenbeton?

Airco plaatsen: zo overleef je een hittegolf via zelfbouw

De zomer is in het land, met de bijhorende hittegolven. Voor je ‘airconditioning’ kunt zeggen lopen de temperaturen weer op, ook in huis. Tenzij je een airco hebt natuurlijk, dan blijft het lekker koel binnen. Gelukkig bestaat er een slimme en snelle manier om zelf je airco te plaatsen, mét begeleiding. Schiet nu in actie en geniet van extra comfort.

gevelbekleding houtcomposiet
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Alternatieve gevelbekleding voor Trespa High Pressure Laminate platen

Als je op zoek gaat naar gevelbekleding als alternatief voor houten planken, dan vind je een heleboel mogelijke opties. Gevelbekleding in HPL bijvoorbeeld. Is dit niet helemaal je ding? Maak kennis met een alternatief: duurzame gevelbekleding in houtcomposiet.

laminaatr versus fineerparket
Geplaatst in Inrichting > Vloeren.

Laminaat versus fineerparket, wat zijn de verschillen?

Een warme, houten vloer kan nog steeds vele bouwers en verbouwers verleiden met zijn charme. Ligt massief parket niet binnen handbereik, dan zijn fineerparket en laminaat goede alternatieven. Beide type vloeren situeren zich in dezelfde prijscategorie. Welke van deze twee kies je dan? Ontdek de verschillende houten vloeren en vergemakkelijk zo je keuze. Voor de volledigheid bespreken we ook massief en samengesteld parket.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief