Benieuwd naar de kostprijs van gevelstenen, keramische binnenmuurstenen, kleidakpannen en/of kleiklinkers? Vraag hier een vrijblijvende prijsofferte aan.

Wienerberger is een van de grootste producenten ter wereld van gevelstenen, keramische binnenmuurstenen, kleidakpannen en kleiklinkers. De keramische bouwmaterialen van Wienerberger gaan makkelijk 150 jaar mee. Het zijn kwalitatieve en esthetisch mooie producten, die worden gemaakt van grondstoffen uit eigen bodem en een leven lang bescherming bieden. Vul het formulier in en ontvang een gratis prijsofferte voor jouw duurzame bouwmaterialen.

Benieuwd wat je isolatie zal kosten?
Vul het formulier in en vraag je vrijblijvende prijsinschatting aan.

Wienerberger, specialist in duurzame gevelstenen en steenstrips

Duurzaam bouwen en verbouwen is belangrijk. Niet alleen voor jou, maar ook voor toekomstige generaties. In het gamma duurzame keramische producten van Wienerberger vind je onder meer kwalitatieve oplossingen voor je gevel: gevelstenen en steenstrips voor de woning van morgen. Ze worden gemaakt van grondstoffen uit eigen bodem en bieden een leven lang bescherming. Maar daar blijft het niet bij.

Ontdek duurzame oplossingen voor je gevel

De keramische oplossingen van Wienerberger (gevelstenen en steenstrippen, maar ook binnenmuurstenen, kleidakpannen en kleiklinkers) zijn van nature duurzaam. Ze hebben een lange levensduur, worden gemaakt uit natuurlijke materialen en het productieproces heeft een lage milieu-impact. We laten je graag kennismaken met de duurzame oplossingen van Wienerberger voor je gevel: Terca/Desimpel gevelstenen en keramische gevelbekleding (steenstrippen). Ook vertellen we je meer over de voortdurende duurzaamheidsinspanningen bij Wienerberger en hun innovaties in dit kader. 

Keramische gevelstenen: een lange levensduur en kwaliteitsgaranties

Voor wie (ver)bouwt, is de keuze van gevelstenen of keramische gevelbekleding enorm belangrijk. Wienerberger biedt duurzame geveloplossingen met de hoogste kwaliteitsgaranties. Hun keramische gevelstenen halen makkelijk een levensduur van 150 jaar, zijn vormvast, brandveilig en vorstbestendig, vragen weinig onderhoud en zijn blijvend mooi. Vraag hier je gratis offerte aan.

Bovendien komen ze met belangrijke kwaliteitsgaranties. De meeste Terca en Desimpel gevelstenen hebben het BENOR-kwaliteitskeurmerk. En allemaal hebben ze het Europese en internationaal erkende CE-conformiteitskeurmerk.

Duurzaamheid als prioriteit

Dat is op zich al mooi, maar de ambities van Wienerberger reiken verder. Duurzaamheid zit dan ook in het DNA van het bedrijf. Wienerberger heeft een lange historie in duurzaam ondernemen en grote ambities om te bouwen aan een duurzame, circulaire toekomst. Daarom blijft de firma investeren in nieuwe ontwikkelingen, in hergebruik van grondstoffen en producten en in een langere levensduur van gebouwen. Ook het reduceren van afval en het terugdringen van CO2-uitstoot staan centraal bij Wienerberger. Op de website van Wienerberger ontdek je hoe ze werk maken van duurzaam ondernemen en lees je meer over hun duurzaamheidsprojecten.

Smallere gevelstenen bieden extra ruimte voor isolatie

De eerste stap om een woning energiezuinig te maken, is grondig isoleren. Dat hebben ze bij Wienerberger goed begrepen. Bijna al hun nieuwe gevelsteencollecties zijn verkrijgbaar in een formaat dat tot 3,5 smaller is dan een traditionele gevelsteen. Deze Eco-brick gevelstenen laten je dus toe om tot 3,5 centimeter dikker te isoleren. Dat is heel interessant als je streeft naar een laag E-peil of naar een nog meer energiezuinige renovatie bij na-isolatie langs de buitenzijde. En natuurlijk merk je het ook op je energiefactuur. Vraag hier je gratis offerte aan.

Steenstrips: smalle gevelstroken voor nieuwbouw of renovatie

Kan het nog smaller dan Eco-brick? Ja, dat kan. Steenstrips zijn smalle steenstroken van ongeveer 22 mm. Door de geringe dikte van steenstrips is er meer plaats voor bijkomende isolatie. Eenmaal een gevel volledig bezet is met steenstrips, is die niet meer te onderscheiden van een muur die uit volle keramische bakstenen is opgebouwd. Naast het ruimtebesparende karakter kan je dus rekenen op de mooie gevel die je van Wienerberger verwacht. Keuze is er steeds te over, want vrijwel elke collectie gevelstenen van Terca is in deze uitgave verkrijgbaar. Vraag hier je gratis offerte aan.

Circulaire oplossingen voor gevels

Klei, de basisgrondstof voor keramische bouwmaterialen, is ruim voorradig. Toch besteedt Wienerberger veel aandacht aan de herbruikbaarheid en recyclage van zijn eindproducten. Zo zijn veel van hun producten circulair. Dat wil zeggen dat ze gedemonteerd en hergebruikt kunnen worden, en na hun levensduur ook gerecycleerd kunnen worden. Een voorbeeld: als de gevelstenen van Wienerberger worden gemetst met kalkmortels, kunnen ze makkelijk worden gescheiden en worden hergebruikt.

Wist je trouwens dat Wienerberger een uniek systeem heeft ontwikkeld voor het droogstapelen van bakstenen? Dankzij het circulair droogstapelsysteem ClickBrick kunnen snel en makkelijk remontabele gevels worden gebouwd. Een doorbraak in circulair bouwen!

En wat met beschadigde en niet herbruikbare gevelstenen? Deze kunnen gerecycleerd worden tot granulaten, die toegepast worden als funderingsmateriaal. Zo dragen bakstenen ook na de uiteindelijke sloop nog hun ‘steentje’ bij.

Wil je meer weten over de duurzame keramische oplossingen van Wienerberger? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Vraag dan hier meer informatie.  

De rubriek duurzaam wonen wordt u aangeboden door Luminus, in samenwerking met onze gespecialiseerde partners.