Wil je meer weten over Eco-brick en de mogelijkheden?
Vraag vrijblijvend een prijsinschatting aan bij Wienerberger NV.

Win extra ruimte voor je isolatie dankzij smalle Eco-brick gevelstenen

Isoleer je je gevels dan bespaar je op je energiefactuur. Met de smalle Eco-brick gevelstenen van Wienerberger, win je extra ruimte voor je isolatie zonder dat je muur dikker wordt. Elke centimeter telt, dus 3,5 centimeter extra isoleren, is mooi meegenomen. Bovendien kun je uit het Eco-brick gamma kiezen uit tal van kleuren om je gevel een unieke look te geven.

Duurzaamheid troef met smalle gevelstenen

Dankzij de minder brede gevelstenen uit het Eco-brick gamma van Wienerberger kun je maar liefst 3,5 cm dikker isolatie plaatsen. Je wint meer isolatieruimte binnen dezelfde geveldikte, hebt heel wat esthetische mogelijkheden en bespaart op je energierekening. Ook als je liever gebruik maakt van meer binnenruimte kan Eco-brick de oplossing bieden. Bovendien is er minder klei nodig tijdens de productie en is het transport van de stenen energiezuiniger. Vraag je vrijblijvende offerte aan.

Kleigevelstenen als Eco-brick

De nieuwe kleigevelstenen van Wienerberger worden standaard ook in het Eco-brick formaat aangeboden. Bijna alle nieuwe collecties zijn van bij de lancering in het slankere 3,5 cm formaat te verkrijgen. Zo kreeg het aanbod een tijdje terug er 8 nieuwe varianten bij. Met als opvallende aanvullingen de Nublium Eco-brick, Amfora en de populaire Recup-collectie.

Nublium-collectie: unieke kalei-afwerking

In het Terca gevelsteengamma vind je de aanvulling in de Nublium collectie. De Eco-brick Wasserstrich stenen kregen een kalei-afwerking over de licht gestreepte Wasserstrich structuur. De combinatie Wasserstrich met kalei is uniek in de branche en meteen al met twee varianten in het Nublium aanbod. Zongewassen wit op een crèmekleurige basis (Velum Beige) of mistig wit op een warme, heldere, grijze basis (Stratus Greige). Beiden enkel verkrijgbaar in het smallere Eco-brick formaat.

Amfora: warm en sober

Een andere variant in de Wasserstrich-uitvoering is de nieuwe Amfora collectie. De collectie is geïnspireerd op de Griekse kruiken die werden gebruikt om vloeistoffen te bewaren. De Grieken kleurden de kruiken van klei eerst, en bakten ze vervolgens in de oven. De Wasserstrich-techniek geeft de gevelstenen een niet alledaagse look. In de kleurenkaart van de collectie vind je lichte, neutrale verrijkende kleuren. De tinten beige (Duno Beige) en crème wit (Puro Wit) stralen een soberheid en warme sensibiliteit uit.

Recup-collectie: 4 kleuren

De Recup gevelsteen is veelzijdig inzetbaar: in klassieke architectuur tot meer hedendaagse stijlen. Met vier kleuren: Meerse Recup, Desselse Recup, Balense Recup en Olense Recup die warm zijn en een gevoel van rust oproepen en terwijl voor een geraffineerde, ingetogen esthetiek zorgen. De kleuren bevatten rijke basistinten van warm terracotta-rood, al dan niet puur of met warme grijze en ecru-witte accenten.

Zoek je kwalitatieve gevelstenen, dakpannen, kleiklinkers of binnenmuurstenen voor je project? Bezoek een Wienerberger-showroom (Kortrijk of Londerzeel) voor advies op maat en begeleiding door een van de ervaren adviseurs. Of vraag je vrijblijvende offerte aan.

De rubriek duurzaam wonen wordt u aangeboden door Luminus, in samenwerking met onze gespecialiseerde partners.