• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Toegangspoort oprit

Enk

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
23 mrt 2011
Berichten
9.421
Waarderingsscore
405
Punten
83
Heeft er iemand een adres van een aannemer voor het plaatsen van een toegangspoort voor onze oprit?

Voorwaarden:

- Je moet er content van zijn (ja duh)

- Uw poort moet er al even staan (roestvrij)

- Werken uit te voeren regio vlaams-brabant/oostrand

De contacten die we tot nu toe hebben gehad waren ofwel stroef (en ik heb liever een poort die vlot open draait), ofwel te vlot (genre: wij zijn de beste, bij ons alles tiptop! En ge krijgt extra korting als je dit en dat... Tot je naar eerste de beste referentieadres rijdt en de roestsporen van de poort druipen...)

Slechte ervaringen mogen in pb, kwestie dat ik die dan al meteen vertikaal kan klasseren.

Hoja: Mensen die denken ons op een ander idee te brengen met spookverhalen van inbrekers die zich dan verstopt voelen: als dat zo is dan nemen we het er maar bij. Onze oprit loopt gemeenschappelijk tussen 2 woningen verder door naar achter gelegen stuk grond van ons. Vandaag wordt onze oprit/weg geïnterpreteerd als 'openbare weg' wat uiteraard niet de bedoeling is :)
 

Enk

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
23 mrt 2011
Berichten
9.421
Waarderingsscore
405
Punten
83
hmm is er dan niemand die al langere tijd een metalen poort heeft staan voor zijn oprit die roestvrij is gebleven en die tevreden is van de firma waar ze mee gewerkt hebben?

dat beloofd :)
 

Nu7s

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 aug 2011
Berichten
8.396
Waarderingsscore
354
Punten
83
Ik ken 1 iemand persoonlijk met een poort en het is een houten... 
teeth_smile.png


Voor de rest heb ik weet van 1 poortenbouwer. Of hij goed werk afleverd weet ik niet, maar hij heeft enkele demo-poorten staan die volgens mij er al enkele jaren in weer en wind overleven.

http://www.vankerkvoordedirk.be/

 
 

tjay

Zeer Actief lid
Lid geworden
21 jun 2011
Berichten
8.688
Waarderingsscore
27
Punten
38
Ik heb ook in dezelfde regio interesse in goede ervaringen :). Geen idee wie aan te spreken eigenlijk...
 

Jockari

Zeer Actief lid
Lid geworden
18 feb 2009
Berichten
1.089
Waarderingsscore
1
Punten
38
Idem zoals Tjay, ook interesse voor soortgelijke poortenbouwers/plaatsers,  maar dan regio Kempen (Grote omgeving Herentals).
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
21.937
Waarderingsscore
6.589
Punten
113
Huh, ik heb een metalen rolpoort staan , cc 20 jaar oud, afwerking met houten latten. Beschadigdomdat ik er tegen heb gereden met de remorque. Hier en daar roest plekjes maar dat is omdat ik ze nog nooit bijgewerkt , gekuisd of herschilderd hebt in die 20 jaar. Trouwens ze ligt niet aan de voordeur of garage maar sta achteraan voor de parkeerplaats van de camionette , tractoren en kraantjes.

Kostprijs geen idee meer.

Constructeur : plaatselijke lasser/smid die ervaring heeft met poorten, automatisatie en kwaliteit.

Verschil in puntlaswerk en afwerklas en slak en bijslijpen ( en wat nog allemaal qua lasinstructies) was immens tussen de goedkope snelsnel lopende bandwerk uit Polen en de detail en maatwerk van deze lasser uit het dorp.  Prijs was dan ook navenant. Zelfs de eigenschappen van eht zelfde materiaal was al meer dan duidelijk. Dikte , secties , type las, teveel om het echte verschil te kennen en als leek of zoals ik, iets meer dan leek, te kunnen vatten.

Ontwerp poort: ik dus ( zou een beetje van de kemel en dromedaris gerukt zijn dat ik geen poort voor mezelf zou kunnen ontwerpen)

Je het poortenbouwers rond zitten die de ene na de andere poort laten buiten rollen en standartwerk leveren tegen een concurrentiele prijs  en waar ik van denk: Deze poort ziet er goed uit en doe wat ze moet doen. Maar je moet ze in t oog houden en rekening houden dat ze geen 100 jaar mee zal gaan.

En dan heb je de lasser enof smid in het dorp, waar je maatwerk krijgt en die een poort ineensteekt die de levensduur van de piramides in gizeh willen overtreffen. Maar waar je dus met een geladen 3 tons remorque tegen kunt knallen zonder dat ze uiteenvalt.

 
 

aartwessels

Gewaardeerd lid
Lid geworden
13 mrt 2014
Berichten
3.221
Waarderingsscore
134
Punten
63
Ik denk in ieder geval dat je een belangrijk punt aanstipt Luk. Wat is de verwachting die je hebt van een poort. 

Die van mij heeft geen 100 jaar mee te gaan, 20 jaar vind ik lang genoeg. Zit ik er met een remorque van 3 ton tegenaan, of rij ik em er uit met de wagen, dan is het een goed moment om te vervangen. Maar dat is voor een ieder anders natuurlijk.

Ik hou zelf vooral van wat landelijker, dus weidehekken enzo :)
 

Enk

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
23 mrt 2011
Berichten
9.421
Waarderingsscore
405
Punten
83
Ik verwacht van de poort dat

- ze na een aantal jaren nog steeds soepel open en toe gaat.

- ze niet scheef zakt

- roestvrij blijft (op zijn minst voor vele jaren)

- ik moet er niet met een camion kunnen tegen rijden, maar wel met ne velo.

- ze moet blijven werken als de kinderen het nieuwe speelgoed hebben ontdekt van aan de poort te gaan hangen en dan op 't knopke te duwen van ze open dan wel toe te doen gaan.
 

julien

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
6.372
Waarderingsscore
529
Punten
113
Persoonlijk zou ik voor half-zelfbouw gaan, al zeker als het niet geautomatiseerd moet zijn.

Zijnde: laat 2 palen en 2 kaders lassen door een plaatselijke metaalbewerker en laat dit galvaniseren en eventueel erna poederlakken.

Als je die palen diep en stevig in de grond steekt en de scharnierpunten elk jaar eens invet zal je hier jaren genot aan hebben. Hoeft echt niet zo veel te kosten.

Vijs hieraan houten latten,.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan