Stadstuin - aarde ophogen

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Fabidere
Lid vanaf: 10/11/2019
0 berichten

Hallo, 

Ik ben op zoek naar een 3 tot 4 kubieke meter teelaarde, gezien mijn stadstuin niet direct toegankelijk is, zoek ik een oplossing met een kraan.
Kent er iemand die aarde in big bag kan leveren met een kraan in de omgeving van Gent?
Alvast bedankt,

Reacties

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
15667 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

3-4m³ grond voor een stadstuin ??? 

Wat ben je eigenlijk van plan want ik stel me bij een stadstuin een oppervlakte voor van zeg 6 op 8/10 meter Dus grofweg een 60m² daar 3-4 m³ grond opsmijten is nog geen 5 cm ophogen. 

Houdt je er rekening mee dat je bij ophoging toch wel rekening moet houden met het water dat moet weg kunnen trekken . En dan zeker en vast toch even nazien dat je in de muren rondom niet boven de waterkering uitkomt.

Elke grondwerker kan 3- 4 m³ teelaarde leveren, laat ineens er compost doormengen dan zit je qua grondverbetering perfect. Dit kan in bigbags over het huis worden gezet, maar je bent beperkt door de reikwijdte en - hoogte van de camionkraan. 1 bigbag -grond is cc 1 m³ grond en dat weegt tussen de 1200-1500 kg. Dit heft je niet met een simpele camionkraan effe 9 meter hoog en een meterke of 10 ver.Je zal dus moeten uitzien voor een hijskraan of torenkraan. Hiervoor moet je al rekeing houden met een serieus budget voor enkel de kraan en dan nog eens surplus de vrachtwagen. Houdt er ook rekening mee dat je verkeersborden moet laten plaatsen, soms parkeerplaats reserveren en betalen en , in het slechtste geval enkele straten moet afsluiten voor doorgaand verkeer want de torenkraan kan anders niet door. 

1 maal laten doen voor de plaatsing van een yakusie in de binnenstad van mechelen. JE wil de rekening niet weten maar als je begint met 4 nullen dan zit je aardig in de richting. Oke we moesten parkeerverbod in 2 straatjes aanvragen en betalen en we moesten 3 straten afsluiten... wat nogal ergernis in de buurt gaf.

Denk dat je ofwel je ontwerp best aanpast, ofwel ga werken met kruiwagens door het huis of alles in zakken of emmers invoeren. 

 

afbeelding van Nu7s
Lid vanaf: 19/08/2011
8028 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Informeer eens bij de witte in lochristi, die zullen je wel een prijsraming kunnen geven, maar als het inderdaad met een kraan moet dan is het sop de kolen niet waard. Beter op straat (mits toestemming) laten storten en met kruiwagens binnen voeren. Een beetje plastiek op de grond en gene erg.

Heb je een algemene vraag? Stel ze via het forum, niet via privébericht!

afbeelding van koen24
Lid vanaf: 12/08/2009
559 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Of een keer of 3 met een remorque tot aan De Witte rijden,   iedere keer een kuub op laten (mengcompost,  compost met aarde, ...) storten,  terug tot aan uw woning rijden en dan een aantal kruiwagens door de woning ....

Dan kan je aan uw eigen tempo werken, en kan makkelijker inschatten of 3kuub voldoende was of je misschien toch eerder 5 kuub nodig hebt...
Voor mezelf vond ik dat het makkelijkst.

Als je het met een kraan moet beginnen doen ,  gaat het een duurdere affaire beginnen worden

afbeelding van fido
Lid vanaf: 15/06/2006
2813 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Als je het naar stadsnormen nog makkelijker/properder wil, koop verrijkte teelaarde in zakken en draag dat binnen.