Gezocht: Tuinarchitect voor regio Aalst - Ninove - Geraardsbergen of Pajottenland

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van yolo
Lid vanaf: 13/01/2015
5 berichten

Hallo,

We zijn in eindfase van de bouwwerken en denken nu aan onze tuinaanleg.
We wensen moderne tuin met weinig onderhoud.
Daarom is het beter denk ik om eens een tuinarchitect in te schakelen om te kijken of het lukt om iets straks, moois op papier te krijgen.
Het betreft open bebouwing en het terrein heeft wel enkele niveau-verschillen waar een goede tuinarchitect wel raad mee weet.
Alleen weet ik niet zo direkt iemand in onze streek, Ninove - Aalst - Geraardsbergen of pajottenland.

Iemand ervaring met een goede tuinarchitect?
Alvast bedankt,

Reacties

afbeelding van Bouwer_2014
Lid vanaf: 21/05/2017
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hallo, even reageren... Wij hebben met Ann Muyldermans in Lierde samengewerkt maar wil hieraan toevoegen dat wij niet echt tevreden waren van haar. Ze werkt normaal in 2 fasen, plan 1 is het indelingsplan en plan 2 is het beplantingsplan. We wilden een modern tuinplan en hadden enkele ideeën hierover, ze vertelde ons dat we hiervoor zeker bij haar terecht konden. Na het overlopen van haar eerste voorstel waren we enorm teleurgesteld. Ze had helemaal niet naar ons geluisterd, het plan was weinig innovatief en heel klassiek en het leek alsof ze dit snel in een uurtje had uitgetekend. Er was helemaal niet over nagedacht. Voor dergelijk voorstel konden we het bij nader inzien gewoon beter zelf gedaan hebben. We kwamen terug met verschillende moodboards en eigen tekeningen met de vraag voor een herontwerp en dat kwam er dan ook maar opnieuw met erg weinig vernieuwende inbreng. Gezien we nog niet tevreden waren benadrukte ik dat we toch naar een resultaat wilden toewerken tot we helemaal overtuigd waren, maar ze maakt me duidelijk dat ze het niet kon blijven herwerken en dat ze het liever afrondde. Maar is het niet normaal dat er enkele iteraties over een plan gaan tot de klant helemaal tevreden is? Met ons huis was dat ook niet in 2x geklaard... Ook wat betreft communicatie en aanvragen bij de gemeente konden we niet op haar ondersteuning rekenen. We wilden er dan uiteindelijk gewoon vanaf zijn, hebben haar betaald voor haar eerste plan maar laten het beplantingsplan zeker niet door haar uitwerken. Ik voel me in het zak gezet en dat is echt niet fijn.

afbeelding van koen24
Lid vanaf: 12/08/2009
598 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Bouwer_2014 schreef: Hallo, even reageren... Wij hebben met Ann Muyldermans in Lierde samengewerkt maar wil hieraan toevoegen dat wij niet echt tevreden waren van haar. Ze werkt normaal in 2 fasen, plan 1 is het indelingsplan en plan 2 is het beplantingsplan. We wilden een modern tuinplan en hadden enkele ideeën hierover, ze vertelde ons dat we hiervoor zeker bij haar terecht konden. Na het overlopen van haar eerste voorstel waren we enorm teleurgesteld. Ze had helemaal niet naar ons geluisterd, het plan was weinig innovatief en heel klassiek en het leek alsof ze dit snel in een uurtje had uitgetekend. Er was helemaal niet over nagedacht. Voor dergelijk voorstel konden we het bij nader inzien gewoon beter zelf gedaan hebben. We kwamen terug met verschillende moodboards en eigen tekeningen met de vraag voor een herontwerp en dat kwam er dan ook maar opnieuw met erg weinig vernieuwende inbreng. Gezien we nog niet tevreden waren benadrukte ik dat we toch naar een resultaat wilden toewerken tot we helemaal overtuigd waren, maar ze maakt me duidelijk dat ze het niet kon blijven herwerken en dat ze het liever afrondde. Maar is het niet normaal dat er enkele iteraties over een plan gaan tot de klant helemaal tevreden is? Met ons huis was dat ook niet in 2x geklaard... Ook wat betreft communicatie en aanvragen bij de gemeente konden we niet op haar ondersteuning rekenen. We wilden er dan uiteindelijk gewoon vanaf zijn, hebben haar betaald voor haar eerste plan maar laten het beplantingsplan zeker niet door haar uitwerken. Ik voel me in het zak gezet en dat is echt niet fijn.

 Het blijft een heikel iets hé,  de ontwerpfase,  is het nu bij een gewone archtitect/tuinarchitect of interieurarchitect.   

Je bent niet direkt 'helemaal weg' van het eerste voorontwerp,   en er moet een aantal keer herwerkt worden dat de AR dan na de 3de keer een afrekening kan sturen voor een voorontwerp,  als je er dan  nog kan uitgeraken OK dan, maar in sommige gevallen kan je dan toch een aardige som geld uitgeven waarvan je al voelt dat het  je ding niet helemaal is en voel je dat je beter weer opnieuw begint....

 

Beide logica zijn te begrijpen :

Archtitect  kan niet blijven ontwerpen/ontwerpen/ontwerpen en nog eens ontwerpen,  kan mij wel voorstellen dat hier en daar mensen zijn waar het nooit goed voor is of die steeds blijven veranderen....

Klant zal  een aardige som geld betalen, dat er dan iets 'moois',  'boenk erop',  'dit is het', verwacht wordt is ook te begrijpen.... 

Voldoende tijd steken in de verkennende gesprekken en refenties vergelijken !