Gezocht: Aannemer om te helpen bij zelfbouw

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van ThomasHendrickx
Lid vanaf: 11/02/2016
8 berichten

Hey, 

Ons plannen zijn rond en de bouwaanvraag wordt volgende week ingediend dus onze zoektocht naar aannemers kan beginnen.
Wij gaan zoveel mogelijk in zelfbouw doen, maar hadden graag iemand erbij gehad die het bouwen van huizen als zijn job doet.
Wijzelf zijn met een team van 4 - 5 actieve helpers, wij met 2, de 2 papa's en mogelijk schoonbroer die in de bouw gewerkt heeft tot enkele jaren geleden.
Langs mijn kant hebben alle nonkels, tantes, groot ouders en neven en nichten al hun huizen zelf gezet, dus het zit wat in de genen.
Onze werf ligt in Averbode en we zouden willen starten met uitslagen ergens vanaf maart.

Weet er iemand een aannemer die bereid is om met zelfbouwers te werken en mogelijks al goede ervaringen mee heeft?
Alvast bedankt,

Thomas

Reacties

afbeelding van Poekieloe
Lid vanaf: 09/05/2016
41 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Bij onze zoektocht naar een aannemer die ons bij wenste te staan bij onze zelfbouw, heb ik gemerkt dat aannemers daarvoor niet echt happig zijn. Ze willen nl. niet aansprakelijk zijn voor werken waar ze geen volledige controle over hebben.

Wel enkele aannemers waarmee we hebben samengezeten, maar dan plots niets meer lieten weten (mss een algemeen probleem?). 

We zijn nu zelf gestart met de ruwbouw zonder aannemer, en er komt binnenkort een aannemer de gevelstenen plaatsen (dat gaat al iets vlotter om een aannemer te vinden), die dan de ruwbouw verder gaat zetten als hij ons heeft ingehaald met de gevelsteen. 

Ook rekening mee houden dat enkel een prijs per uur mogelijk is. Als je zelf in het weekend doorwerkt bijvoorbeeld, is het heel moeilijk om prijzen in regie overeen te komen. 

Succes Smile