• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Moderne recente rolstoelaangepaste woning te koop.

De grote boze wolf

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
10 jan 2017
Berichten
430
Waarderingsscore
102
Punten
43
1 keer is voldoende...
Pigjes schreef:

Hoi allemaal! Sommigen kennen mij nog misschien, van 2007-2008, toen ik een rolstoelaangepast huis liet bouwen. Dat was een administratieve lijdensweg, die tot een goed einde werd gebracht. Het moest betaalbaar, kortbij mijn man zijn werk, rustig gelegen, aanpasbaar en uitbreidbaar. Ondertussen zijn ook daar de prijzen gestegen. Het was dus een goede zaak, maar ...

Mijn echtgenoot kreeg onverwacht de kans op zijn werk om zich op een nieuwe tak van IT te storten, met als gevolg dat hij uiteindelijk ook onderbroken diensten moet doen. Dat houdt in dat hij met momenten 2 keer per dag naar het werk moet, waarvan 1 al een volle dagtaak is, en dan 's avonds laat opnieuw werken, en 's morgendsvroeg terug op post! Geen wonder dat de kans erin zat dat dit zwaar ging worden, vooral als ge met een versleten vrouw opgescheept zit, lol. Het was ook voor mij aangewezen dat hij nog veel sneller thuis kon zijn, want ik heb veel gezondheidsproblemen buiten MS. 

We zaten direct met de handen in het haar. Meer geld hebben we niet. Ik krijg ook nooit meer opslag, eeh! En korterbij zijn werk was normaliter de kostprijs van een arm en een been, een gezond, welliswaar, lol.  We zagen het niet zitten. Hoe los je nu zoiets op?

We hadden het al opgegeven om een ander huis te vinden, want rolstoelaangepaste huizen zijn er zoveel als de kans dat je ooit de lotto wint, lol. De spreekwoordelijke naald in de hooiberg was er niks tegen. Het was zelfsprekend dat we niet veeleisend mochten zijn,  en de eisen beperken tot een minimum.  Maar zelfs dat was nog teveel gevraagd, tot .. we er per toeval eentje tegenkwamen. Er had een oude dame met haar moeder, die in een rolstoel zat, ingewoond. Het is geen nieuw huis, en onze eisen liggen een pak minder dan toen we ons nieuw huis hebben gezet, maar dat is OK. Het is gelukt.

Ik lees volop artikels op nieuwsmedia, bouwsites, ed, over het feit dat de meeste huizen niet aangepast zijn aan de oude dag. Men vergeet echter dat iedereen al wel eens sukkelt, al is het met een gebroken been, of na een operatie, ed. Wel, het kan modern, het kan betaalbaar, het is in dit geval een meerwaarde ipv een extra prijs. Geschikt voor jong, oud, alleenstaanden, starters. De zolder is deels afgewerkt, bruikbaar voor extra kamers, en die kan zelfs met een zeer kleine ingreep nog groter gemaakt worden. En wie de binnenweg kent, zit op 6 km van de autostrade, 's morgens een no-brainer waar je amper een kat tegenkomt. Grijp je kans!
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan