Wilgen uitdunnen

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van wouterth
Lid vanaf: 02/01/2018
8 berichten

Beste kenners

Langs het pad naar onze voordeur staan vier wilgen. Deze werden begin 2019 (dus anderhalf jaar geleden) geknot, en zijn ondertussen in vol ornaat herrezen. Probleem is dat bezoekers ondertussen serieus moeten bukken om aan onze voordeur te geraken, omdat er heel veel "klein grut" tussen de wilgentakken zit die doorbuigen en over het pad hangen. 

Ik was van plan om deze kleine jongens tijdens de winter weg te halen, maar door allerlei omstandigheden is het er niet van gekomen. Vakantie (en tijd) staan voor de deur, dus nu mijn - allicht domme - vraag: kan ik in deze periode van het jaar zonder problemen die dunne takjes afknippen? Zou me beperken tot diegene die zich met een gewone handschaar laten hanteren, om op die manier enkel de stevigere broertjes over te houden. 

Langs de boerenwegen in de omgeving zie ik heel wat knappe wilgen die vooral "hoog" groeien. Ik heb nu het effect dat ze heel "vol" en dus ook "breed" uitvallen. Krijg ik dat gekanteld op de manier die ik beschrijf? Of ben ik een onmens als ik die bomen nu zo te lijf ga? 

Alvast bedankt!

Reacties

afbeelding van stefan
Lid vanaf: 10/03/2006
27797 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik snoei ook regelmatig onderzijde bij

meeste takken groeien wel naar boven hier