Welke kettingzaag kopen?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Marburg
Lid vanaf: 13/03/2006
5675 berichten

Wegens einde carriere van mijn huidige kettingzaag (een goedkoop topcraft dingske van dunaldy), na 5 jaar trouwe dienst, waarvan de laatste anderhalf jaar op mijn perceel met 2ha bos in de Ardennen misschien wat boven zijn limiet was, zoek ik een nieuwe te kopen.

Het mag een iets professioneler modelleke zijn deze keer, zonder daarom 1000 euro te moeten kosten.

Iets voor een 'redelijk erf' te onderhouden, nogal veel te zagen, stookhout, opkuis omgewaaide bomen, ... maar geen heelder bossen af te doen.

Wegens gebrek aan ervaring, kom ik bedelen voor advies op het forum. Welk merk, welke modellen kunnen jullie aanbevelen?

Enige vereisten: niet TE zwaar in gewicht en 't moet bollen op nafte.

 

Thx!

Reacties

afbeelding van Figofreak
Lid vanaf: 21/04/2010
686 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hier tevreden van Stihl: een op den elentriek, en eentje met een trekkoord...Allebei al x aantal jaren oud, en toch ook al heel wat mee verzaagd.

Ik gebruik wel Aspen in de benzineversie.

afbeelding van wimcha
Lid vanaf: 27/02/2014
119 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik denk dat je voor zo'n jobkes beter af bent met een Husqvarna of Still...beide goed merken. De semi-professionele reeksen zijn al erg degelijk en voor 'snoeiwerk" (da's hetgeen je het meeste doet) zeer geschikt.

Er zijn verschillende verdelers van die twee merken te vinden in de Ardennen. Zelf heb ik al een tiental jaren een husqvarna, een probleemloos ding dat steeds vlot start.

Groetjes, Wim

afbeelding van c00kie
Lid vanaf: 22/03/2006
11025 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

ik zou sowieso voor stihl gaan.. sterk werk Smile

Ga voor een blad van 40/45 met ne rapid tand.  Veel bomen liggen plat in het zand/rotsen of in de bladeren. Als ge een langer blad gaat nemen, ga je last hebben van de lengte als ge daar naar boven of naar beneden gaat kreffelen ...  korter.. is goe voor als ge in de bomen zelf gaat snoeien, maar da zulde minder nodig hebben zeker?  

Hallo kroket, een koekje voor de dorst stilt je honger niet!

afbeelding van GertD
Lid vanaf: 27/12/2012
105 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik heb al 10 jaar een husqvarne. Super tevreden van. Wel eentje van 800 euro en voor de helft nieuw kunnen kopen. Reeks van een vorig jaar da ze nog hadden liggen. Geen seconde spijt van.
Heb toen ook veel rond gehoord en de betere zijn stihl of husqvarne.

afbeelding van marc.vv
Lid vanaf: 19/09/2008
851 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

De vraag gaat hier eigenlijk over de al wat betere zaag, maar ik wou gewoon even mijn eigen ervaring meegeven met een instapmodel van Makita.

Diverse problemen mee gehad vooral doordat er in de constructie wordt gebruik gemaakt van plastic stukjes die 'in mekaar passen" of waarbij absurd kleine pvc pinnekes het stuk op zijn plaats houden.

Het geheel heb ik gerepareerd door op enkele plaatsen een fijn gaatje te boren en daar een schroefje door te draaien.

Ook het systeempje om de bout van de ketting los of vast te zetten was er op een bepaald moment afgevallen. Dan maar een pijpsleutel er bij genomen.

Toen het kettingwiel was gebroken en ik enkele dagen moest wachten voor het onderdeel heb ik zo'n "Aldi" kettingzaag van iemand overgenomen om kunnen door te werken. Verbazing: deze bleek contructief veel beter dan de Makita en zaagde ook aangenamer.

Ik wil Makita nu niet in de grond boren, het hogere gamma zal wel ok zijn, maar van de instapversie was ik toch ontgoocheld !

afbeelding van tjay
Lid vanaf: 21/06/2011
10977 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Bij Makita moet je gewoon bij de boormachientjes en slijpschijven e.d. blijven (en dan uiteraard niet de goedkopere reeksen speciaal voor de DHZ ketens gemaakt)!- heb een grasmachien van Makita, identiek dezelfde problemen van stukken die eraf vallen, de powerplus van mijn ma die 1/5e kostte van de prijs werkt beter.

Ik weet dat er veel mensen fan zijn van Makita, hun accutoestellen voor de bouw verbazen me altijd opnieuw over hoe licht en krachtig ze zijn - maar ze melken hunne naam als een bende commerciële hoeren uit in andere domeinen. Ik vind het daarom geen betrouwbaar merk, je weet niet wat je krijgt.

Hier wel ook Husqvarna materiaal voor in de tuin (bosmaaier/heggenschaar op benzine). Zeer tevreden van. Voor kettingzaag zou ik ook naar gamma Husqvarna en Stihl kijken, allicht Husqvarna omdat dichtstbijzijnde tuinwinkel toevallig verdeler daarvan is (voor Stihl moet ik een dorp verder rijden).

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
10309 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

2 betere merken zijn reeds genoemd.

Voor andere zoals bv Makita, is het idd spijtig dat ze hun op de DHZ-kwaliteit markt gooien onder hetzelfde type. Bosch heeft hier zijn  groene lijn voor. Anderen brengen dit bonder een ander merk zoals DeWalt-Black&Decker

Het is steeds prijs/kwaliteit/gebruiksreden die af te wegen is.

Slechts 1 maal per jaar nodig = huur een pro model.