wat moet dat kosten ? [afgraven, bijvoeren, zaaien]

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van jann
Lid vanaf: 21/01/2008
209 berichten

Beste,

De tuin is ongeveer 350 m².

Er moet slechte aarde afgegraafd en afgevoerd worden (20 of 30 cm waarschijnlijk) en goede aarde aangevoerd. Het terrein van 350 m² zal dan gezaaid moeten worden.

Hoeveel zal mij dat ongeveer kosten ?

J.

Reacties

afbeelding van fuzzface
Lid vanaf: 22/03/2009
150 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ze komen hier volgende week aan een gelijkaardige operatie beginnen, ongeveer dezelfde oppervlakte.

Er zou bij ons wel iets bijkomen omdat de kraan ook een betonnen tuinpadje en een bakstenen hok zou moeten slopen, en ook een paar boomstammen/wrotels uit de grond zou halen.

Inclusief afvoeren van alle steenpuin (ongeveer 1 container?) en de 'slechte' grond, en inclusief de verse grond (4 camions?): Grof geschat op 2000€. Ik hoop dat het uiteindelijk iets sneller kan gebeuren dan de vooropgestelde 2 dagen, en dat de die prijs ook wat lager uitvalt...Maar ik denk eerlijk gezegd dat het waarschijnlijk eerder tegenovergesteld zal uitdraaien:(

Komen dus ook nog de kosten voor het gras bij (ongeveer 2€/vrknteM voor grasmatten?) en de andere kosten (mest, boordstenen, terras, omheining, alle andere afwerking, platen, bewatering, verlichting, etc...).

Heb wel al gemerkt dat de tarieven heel hard verschillen van de ene grondwerker tot de andere tuinaannemer. Wij hadden ook een godkopere optie, maar hadden meer vertrouwen in degeen met wie we nu in zee gaan, oa vanwege de betere referenties.

afbeelding van TBD
Lid vanaf: 24/02/2008
88 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

wat is slechte grond?

grond met stenen 20€/m³

grond met ander afval 30€/m³

grond vervuild 50€/m³

propere grond maar klei/leem 15€/m³

ik neem kleigrond als voorbeeld

=> (aan 20cm) 70m³ * 15 = €1050 voor afvoer grond

aanvoer teelaarde: 70m³ * 15€/m³ = €1050

2 dagen kraanwerk à 55€/uur (10uur-dagen) = €1100

inzaaien: kheb geen idee hoeveel graszaad kost: koopt u een paar zakken en strooien maar - kun je met ALLE gemak zelf doen

=€3200 + uw graszaad

vraag vooral prijs aan de iets kleinere grondwerkers/loonwerkers - die gaan u voor dergelijk werk een veel beter prijs kunnen geven dan de grote/medium grote grondwerkers..