Uitsparingen in worteldoek rondom de plantenstengels?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van clint
Lid vanaf: 14/09/2008
4 berichten

Ik heb onlangs bodembedekkers aangeplant in mijn voortuin en hiervoor gebruik gemaakt van worteldoek. Hier zijn voor- en tegenstanders van en zoals bij alle technieken zijn er ook aan worteldoek voor- en nadelen verbonden. Hierbij een foto van de huidige toestand. Mijn vragen :

1.) Dien ik de uiteinden van het doek netjes te laten aansluiten tot aan de stengel van de plantjes of dien ik een uitsparing rondom de stengels uit te knippen (bvb. om extra waterdoorlaatbaarheid te bevorderen) en zo ja, hoe breed dient deze uitsparing rondom de stengels dan te zijn (uitgedrukt in cm)?

2.) In afwachting dat de plantjes uitdeinen en dit doek onzichtbaar maken (kan toch enkele jaren duren), welke materie (liefst beige gekleurd) leg ik het best op dit doek om het geheel wat fraaier te laten uitzien en het doek steviger aan te drukken, zonder echt duur te zijn, aangezien worteldoek+beslag bestemd zijn om op termijn volledig bedekt te geraken door de bodembedekkers.

3.) Het tuincentrum raadt mij voor deze soort BB 4 tot max 5 plantjes/m2 aan. Ik heb gemiddeld 4,5 plantjes per m2 gepoot. Correct gehandeld of toch niet? Zo niet, wat is dan wel de norm?

Graag had ik al deze vragen beantwoord gezien. Bijkomende adviezen zijn uiteraard ook welkom, voor zover ook de 3 kernvragen worden beantwoord. Met dank bij voorbaat!

IMG_9860.jpg