tuin ophogen - grond verbeteren

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Blackwings88
Lid vanaf: 29/04/2013
31 berichten

Deze week of volgende week worden eindelijk mijn hopen zand van het uitgraven uiteen gedaan en wordt de tuin dus opgehoogd. 

Ik twijfel nu nog om zwarte grond te laten aanvoeren als toplaag of compost te laten aanvoeren en dit onder de huidige grond te mengen om zo te grond te verbeteren (of zo las ik het toch precies online). 

Nu is de uiteindelijke bedoeling om de tuin wat deftig te krijgen voor de winter. Nu is mijn vraag. Is het interessant om nu al de grond te verbeteren of zwarte grond aan te voeren voordat ik straks mijn gras inzaai of is het te laat op het jaar hiervoor en kan ik beter nu gras inzaaien en in het voorjaar pas deftig compost of zwarte grond aanbrengen? Als het allemaal niet uit maakt, doe ik het liefst allemaal in 1x dan is dat ook gewoon gedaan.

Iemand die mij hier wat wegwijs in kan maken want ik ken er gewoon niet genoeg van. 

Dankjewel!

Reacties

afbeelding van marc.vv
Lid vanaf: 19/09/2008
842 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wat soort grond heb je daar nu ?

Ik heb hier mijn tuin (leemgrond), die er al 40 jaar lag, deels laten ophogen (lag in een grotere helling dan nu) en daar 50 m³ groencompost laten doormengen bij het diepspitten (met een kraan dus).
Nadien heb ik daar nog eens 20 m³ groencompost over verdeeld en ingefreesd.
Na dat diepspitten heb ik wel een jaartje gewacht omdat de grond terug wat inzakt en dat niet overal gelijkmatig gebeurt.