Tuin aanleggen

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van jurgend87
Lid vanaf: 24/05/2017
20 berichten

Beste mede-forummers

 Wij zijn dit najaar nog van plan om onze tuin opnieuw een mooie grasmat te geven want nu is dit een stuk wildernis met veel onkruid op. 

Van wat ik al heb begrepen aan het lezen van sommige topics is het al belangrijk om te weten wat voor grond hier zit? Best dus eerst een staal laten onderzoeken of is dit niet altijd nodig? Nu groeit het geen wat er op staat gelijk zot  en niet enkel (voor zover ik weet) onkruid ook andere planten, zoals frambozen , varens, beukenhaag, rododendron, schijnaardbei (al denk ik dat dit bij onkruid hoort?) en nog wat andere planten, gras ook.

Het perceel is "moeilijk" toegankelijk in de zin dat de doorgang vrij beperkt is en op bepaalde plaats maar max 1.49m is.

Daarom wou ik dus alles "terplaatse" houden, mijn idee was om een grondfrees te huren dewelke tot 30cm kan en zo heel het perceel om te frezen en dit met meerdere passages zodat ik alles goed kapot trek en ondermeng. Daarna alles gelijk trekken en zoveel mogelijk nivelleren. 

volgende stadium eventueel nog voorzieningen ingraven zoals electriciteits kabels en sproei systemen. 

en daarna gras zaaien, aangezien het perceel ongeveer een 250m² is en de aanvoer van matten enkel met de kruiwagen kan.

Ik heb in sommige berichten al veel gelezen over diepspitten? Onder welke omstandigheden is dit nodig en wanneer is dit eerder optioneel? 

De hoogte van het perceel is goed en moet naar onze mening  niet opgehoogt worden. 

Alvast bedankt voor jullie tijd.

mvg Jurgen