• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Terrasoverkapping plaatsen palen

bartdt

Nieuw Lid
Lid geworden
14 sep 2016
Berichten
63
Waarderingsscore
1
Punten
8
Binnenkort gaan we een nieuw terras leggen nl. Geoceramica tegels in de stabilisé. Omdat we het idee hadden van ooit een terrasoverkapping met lamellen te plaatsen, vroeg ik mij af of het niet best is om eerst de terrasoverkapping te laten plaatsen alvorens te betegelen? Als ik eerst terras laat aanleggen, moet ik nadien weer enkele tegels opbreken voor de palen vast te zetten (turbobeton storten of betonpoer). Of kan je dergelijke zware steunpalen nadien op de terrastegel bevestigen als je vooraf al rekening houdt dat er extra fundering (meer cement in de stabilisé) moet komen op de plaatsen van de palen.?

 
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
21.935
Waarderingsscore
6.588
Punten
113
Nooit palen vastmaken aan tegeltjes van amperkes een paar centimeter dik. 

Waarom zouden we dan nog beton van minimum 25 cm dik storten om iets op vast te zetten ?

Om daarna effe een paar tegels door te slijpen voor een overkapping te zetten is geen onoverkomelijk probleem. Als het moet dan wordt er wel een gat geboord van 30 cm diameter. 
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan