Steenput gebruiken voor wateropslag

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van kvhonline
Lid vanaf: 14/01/2020
1 berichten

Hallo,

we hebben in onze tuin 3 steenputten waarvan we slechts 1 gebruiken voor onze woning. De andere 2 gebruiken we nu en dan om water te geven in de tuin.

Aangezien we wellicht ook dit jaar opnieuw een droge zomer zullen krijgen, vroeg ik me af of het mogelijk is om de steenputten te gebruiken als wateropslag van het regenwater die we moment te veel hebben of te veel zullen hebben.

Onze regenputten staan nu bijna helemaal vol en het zou jammer zijn om het water die de komende weken valt zomaar te laten wegvloeien in de riolen.

Iemand een idee of het water in de steenputten zal blijven?

Alvast bedankt

Reacties

afbeelding van charel
Lid vanaf: 09/04/2010
15943 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Steenputten staan per definitie in open verbinding met de ondergrond en dus met het grondwaterniveau.

Hoeveel duizenden m³ regenwater je er ook in laat lopen, het peil zal na een korte tijd altijd terug gelijk komen met het grondwaterpeil. Met andere woorden, al het regenwater dat in die put loopt zal zich verdelen over een immense oppervlakte aan grondwater en nauwelijks een stijging van het grondwaterpeil tot gevolg hebben.

Het heeft dus qua wateropslag voor jezelf geen zin. Bijkomend is de kans groot dat het grondwater hierdoor vervuild raakt, ook voor het water in de andere nabijgelegen putten.

afbeelding van kvhonline
Lid vanaf: 14/01/2020
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Bedankt voor de info.