Niveauverschil grond buurman

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Lore41
Lid vanaf: 30/06/2020
0 berichten

Naast onze woning ligt een stuk landbouwgrond. Er is een niveauverschil tussen deze grond en onze woning. Wij zouden graag de grond rondom ons huis nivelleren zodat alles gelijk loopt. Onze tuinaannemer ging dit met L-profielen oplossen, maar onze buurman wil niet dat deze in zijn grond geplaatst worden (ookal komen die op ong 1m diep). Wat zijn andere mogelijke oplossingen die we hiervoor kunnen gebruiken? Het is belangrijk dat dit stevig genoeg is want de grond wordt bewerkt met een tractor. 

Alvast bedankt voor de hulp.

Reacties

afbeelding van leiepisser
Lid vanaf: 20/02/2016
424 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Dus je wil je grond lager dan die van de buren?

Waarom?

Mijn papa is wel polies hèèèè!

afbeelding van stefan
Lid vanaf: 10/03/2006
27639 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

De L-elementen op,je eigen eigendom plaatsen natuurlijk 

of een andere vorm, oplossing om dit niveauverschil op te vangen 

vergunning aangevraagd en verkregen?

afbeelding van charel
Lid vanaf: 09/04/2010
15748 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ook belangrijk om weten; om welk hoogteverschil gaat het ? Stel dat het slechts om 30 à 40 cm gaat dan zou je het ook op een natuurlijker manier kunnen doen, met een verhoogde plantenborder bijvoorbeeld.

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
15677 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

 Constructie's op landbouwgrond worden zelden toegestaan en ik vermoed sterk dat een L- betonelement uit de boot ga vallen.

Het plaatsen van de voet op de grond van je buur ( zelfs 1 meter diep) is niet toegestaan want je veroorzaakt daardoor een erfdienstbaarheid bij aanliggende percelen. 

Je veroorzaakt ook nog eens door het plaatsen van deze voet bij je buur een extra hinder om zijn gewassen te laten groeien ( inkomstenverlies)

Bij het wijzigen van een relief is een vergunning verplicht indien deze ophoging of afgraving meer is dan 50 cm, in kwetsbare gebieden kan dit naar 25 cm gebracht worden of zelfs tot 0cm.

Bij het wijzigen van het relief is het verboden om het hemelwater ongehinderd of in meerdere mate  naar het naastliggend perceel te laten afwateren. Alleen de natuurlijke hemelwater verloop moet /mag behouden blijven.

Eigenlijk had je tuinaannemer  over deze wettelijke punten je op de hoogte moeten brengen.  Dit is algemene basiskennis voor tuinaanleg. 

ANdere oplossingen kunnen alleen maar aangeboden worden als er meer informatie komt. Ik denk inderdaad ook wat is het hoogteverschil nu en enkele lengte en breedte afmetingen. Misschien een inplantingsplan met de hoogtes op vermeld en de hellingsrichting?

En de belangrijkste vraag ? Waarom maak je geen gebruik van het natuurlijk relief? Niet altijd is het egaliseren en plat uitwerken van een perceel DE oplossing.