Grotere vrijstaande garage/hobbyruimte dan toegelaten 50m2

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van KevRa
Lid vanaf: 16/10/2019
0 berichten

Sinds Vorig jaar zijn wij de gelukkige eigenaar van een huis van de  jaren 20-30 gelegen op een stuk grond van ongeveer 15a(+/- 20x75m).  De initiele (ver)bouwaanvraag is goedgekeurd en daarmee kunnen we aan de slag in en aan het huis. 

De bedoeling is echter dat er op termijn nog eeen vrijstaande garage bijkomt die moet dienen als garage, tuinhuis, hobby/sleutel ruimte. Dit ter vervanging van mijn huidige hobbyruimte van 150m2 op ongeveer 30min rijden van mijn woning. Gezien er zo ie zo al genoeg plaats moet zijn voor het stockeren van 2 dagelijkse auto's en 2 oldtimers komen we niet toe met de maximale toegelaten oppervlakte 50m2 die in de voorschriften staan en had  ik een oppervlakte van ongeveer 100m2 in gedachten. Een extra inpandige garage is niet  mogelijk ( reeds nagevraagd tijdens de initiele bouwaanvraag ).

Omdat ik mezelf zo grondig mogelijk wil informeren voor ik hier verder in ga met de Architect vroeg ik me af hier andere mensen reeds tegenaan gelopen zijn. en welke hun ervaringen zijn met het positief of negatief advies van de gemeente hierover. 

Reacties

afbeelding van NicoP
Lid vanaf: 17/02/2008
1692 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Een voormalig collega heeft een garage met kelder en autolift om daar zijn '"extra" wagens te stockeren.  Over kostprijs spreek ik me  niet uit.

afbeelding van Stefaan Van Slycken
Lid vanaf: 13/05/2017
1826 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik heb een bijgebouw mogen zetten van 6,5 x 12,5m, met smeerput. Dat is bij een nieuwbouw op een grond waar geen verkavelingsvoorschriften oid golden. Misschien alleen opletten met spreken over "werken aan auto's", wie weet denken ze dat je je oude olie in de gracht gaat kappen...

Mijn bouwblog: een BEN-houtskelet: https://stefaan56.wixsite.com/bouw

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
15658 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Waar is de woning gelegen ? 

Woongebied en dan 4 auto's = garage en daar aan werken ? Zal niet toegestaan worden om uit te breiden naar 100m². Of je moet met een zeer sterk bouwdossier met voldoende steekhoudende argumenten en babbel op voorhand met architect en met de gemeente wat voor hen kan of zeker niet kan, afkomen.

Landbouwgebied en geen winning van agrarische produkten ? Geen schijn van kans

Industrie gebied : perfect mogelijk mits voldoen aan de wettelijke vereisten

KMO zone zie industrie

Natuurgebied : Euh denk zelfs dat je daar niet mag wonen.

Ervaring ? Ja, mijn woning.

Uitbreiding met een bureel , slaapkamer en orangerie in eerste instantie niet goedgekeurd door stedebouw. Grootste probleem. Woning historische waarde maar gelukkig niet opgenomen in monumenten. Uitbouw kwam op 60 cm van de perceelgrens .

Terug ingediend met enkele minimale aanpassingen MAAR met een uitgetypte argumentatie van zowel de architect als ik waarom we deze afwijking op de regels vroegen. En op voorhand gaan babbelen met d e gemeente, hadden we zeer snel mee, en met die van stedebouw. ... en nee, niet 1 keer maar in totaal een 4 tal keren. Zodat ZIJ heel goed wisten wat onze doelstelling was .