Gracht: draadafsluiting/veiligheid

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Roja92
Lid vanaf: 05/09/2016
166 berichten

Wederom heb ik jullie mening/raad nodig.

Onze bouwgrond is deel van een verkaveling van 9 percelen (al dan niet bebouwd). Op vraag van onze achterbuur is er, om het regenwater richting zijn tuin tegen te houden, achteraan de percelen een gracht getrokken (Ca. 60cm diep x 60cm breed). Waarschijnlijk om de kosten te drukken, is er voor deze gracht geen gebruik gemaakt van keerwanden of andere structuren. Ze hebben enkel een bodem beton onderaan de gracht gegoten. Nu zit ik met de volgende vragen:

- Achteraan de grond, over de gracht staat een gemeenschappelijke haag (perceelsgrens). Ik had hier graag een draadafsluiting tegen voorzien, maar dan moet ik wel een manier vinden om de gracht te overbruggen met de (nog te plaatsen) draad tussen de zijdelingse perceelsgrenzen. Iemand een idee? 

- Ik wil graag bijvoorbeeld betonplaten gebruiken om tegen de grachtwand te plaatsen en zo mijn tuin er tegen aan te werken, maar ik vind geen platen van meer dan 50/60 hoog en keerwanden zijn zelf niet te plaatsen en precies wel heel duur + dan verlies ik een stuk diepte van de gracht.

- De achterbuur raadde mij aan om de gracht volledig dicht te leggen (wij hebben een kleine bengel rondlopen), mits openingen om het water op te vangen. Iemand een idee welk materiaal?? Want ik wil natuurlijk wel aan de gracht kunnen om ze uit te kuisen indien nodig.

Als er iets niet duidelijk is, shoot!

 

Alvast bedankt!

Reacties

afbeelding van Keon
Lid vanaf: 14/11/2015
3238 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Roja92 schreef:

Op vraag van onze achterbuur is er, om het regenwater richting zijn tuin tegen te houden, achteraan de percelen een gracht getrokken (Ca. 60cm diep x 60cm breed). Waarschijnlijk om de kosten te drukken, is er voor deze gracht geen gebruik gemaakt van keerwanden of andere structuren. Ze hebben enkel een bodem beton onderaan de gracht gegoten.

Is deze gracht onderdeel van de verkavelingsvoorwaarden? Anders gezegd, wie heeft deze gracht aangelegd en is er een vergunning?

 

afbeelding van JeroenDf
Lid vanaf: 21/01/2020
50 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Waarom niet je draad voor die gracht plaatsen in plaats van erachter? Met een poortje er in zodat je er nog aan kunt voor onderhoud. Veel goedkoper, veilig voor bengels en uiteindelijk verlies je er niet zoveel mee lijkt me tenzij je die gracht wilt verwerken in je tuinaanleg.