Draadafsluiting in snelbeton of met betonvoet?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van SofieB
Lid vanaf: 05/12/2010
116 berichten

We hebben sinds kort kippen in een hoek achteraan onze tuin waar anders niet veel mee aan te vangen valt. Het toegangspoortje die er al stond, is te laag (1m).
De draadafsluiting links van dat poortje (soepele draad met bovenpaal) loopt schuin af naar het poortje toe en zouden we mee moeten verhogen.

Ik zou dus minstens een poortje vervangen door iets van bvb 1m80 hoog en de schuine aflopende draad aanpassen of vervangen door bvb een draadpaneel.

Enkele vragen/bedenkingen:
Kan je een poortje met de hand een een koevoet verwijderen of heb je speciaal gereedschap nodig? Uitgraven en hopen dat er niet teveel beton aan hangt?
Ik wil iets plaatsen met een betonrand onderaan. Die kan je in van die plastic houders plaatsen of in van die vierkante betonvoeten. Die zijn best duur en ik stel me vragen bij de meerwaarde? Is een paal geplaatst in snelbeton niet even stevig?

Lijkt mij dat je zo’n betonvoet nog eens in snelbeton moet gaan vastzetten? En de paal in de betonvoet misschien ook nog eens?

Reacties

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
8033 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Heb je geen foto ? 

1.8m is vrij hoog, meeste kippen  hebben geen hoge afsluiting nodig. Bij anderen komen ze bij een 2m hoge omsluiting er nog uit.

Kan je de huidige palen niet gebruiken ? Bveen paal die over de bestyaande wordt gezet ? 

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
13355 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Kippen die hoger vliegen dan 1 meter ?

Vleugel inknippen en probleem opgelost.

 

Je moet helemaal je draad niet gaan verhogen of je poort of zitten te twijfelen tussen zonder of met betonplaat of welk gereedschap heb ik nodig.

 

En onderaan tegen  de draadafsluiting leg je een balk, houten lat, oude bloembakken of een paar betontegeltjes, kippen zullen niet meer  dabben tegen den draad als er iets ' hard ' zit.

afbeelding van SofieB
Lid vanaf: 05/12/2010
116 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

We vertrouwen dat niet zo goed meer. 1 kip is net tot op een kastanje poortje geraakt van ook 1m achteraan de ren en we hebben er vervolgens een hele dag achter kunnen jagen om te beletten dat de vos er snachts mee weg was. Boven dat poortje achteraan (waar we uiterst zelden door moeten), gaan we een draadgaas monteren. De linkerkant is ook in kastanje van 1m50 (wel 15cm in de grond geklopt). rechts  en achteraan is muur.

 

Sommige kippen kunnen blijkbaar al wat beter springen of "vliegen" dan de andere, zelfs al zijn ze geknipt. Ik verlies liever niet nog eens een hele zaterdag om de kindjes hun favoriet kipje te vangen, haha.

 

Ik dacht er gewoon aan poortje verhogen en de paal die schuin naar beneden loopt, nu schuin naar boven laten lopen en dat gedeelte opnieuw voorzien van bekaert draad omdat er dan een 3hoek open komt te liggen. Leek me de goedkoopste oplossing.

 

Een paal verlengen heb ik ook al ergens gevonden en zou veel werk kunnen besparen( niks uitgraven), maar dan zijn de palen van de nieuwe poort natuurlijk voor het containerpark.