• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Aanleg inrit grind

Lid geworden
14 jul 2020
Berichten
15
Waarderingsscore
0
Punten
1
Hallo,

Rondom de woning gaan wij gepolierde beton laten plaatsen (onder carport, zijpaden, terras).
Van de overwelving van de gracht richting carport onder ons gebouw ligt onze septische put. 
Als er riolering wordt aangelegd in de toekomst (momenteel een IBA) dan moeten wij daar verplicht op aansluiten.
Hiervoor dienen aanpassingen te gebeuren zowel aan het aansluitputje als de septische put. Inrit open breken dus?
In plaats van polybeton als inrit dachten we nu aan grindmatten te leggen, op een stabilisé.
Lijkt dit jullie een goed idee? Alternatieven?
Aansluiten op een riolering als die er komt kan allicht jaren duren.
Mvg,
 

pplakke

Lid
Lid geworden
18 mei 2010
Berichten
561
Waarderingsscore
9
Punten
18
Hier zijn ze nu bezig riolering te leggen in de straat. En hier moest vuil water en regenwater gesplitst. Wij hebben gewoon regenwater in de tuin laten lopen. En het oude gedeelte word aangesloten op de riool. Hebben niets moeten opbreken. Misschien kun je nu al zorgen dat enkel het vuil  water in de iba gaat. En het regenwater appart rechtstreeks naar de beek. Dan kunnen ze bij aanleg riolering aansluiten op de pijp van de iba en hoeft er op die moment niet meer gesplitst of open gebroken te worden.
 
Lid geworden
14 jul 2020
Berichten
15
Waarderingsscore
0
Punten
1
Hoi,

Ja het is een nieuwbouw dus ons regenwater gaat via de overloop naar infiltratiekratten en zo naar de gracht. 

Maar ik kreeg onderstaan antwoord van PIDPA:

Beste,

Aan de septische put moeten ook aanpassingen gebeuren.

Momenteel komt op de septische put zowel het toiletwater als al het andere afvalwater.  De overloop van uw septische put loopt naar het putje dat verder afloopt naar de TZI.  Dat is de regel zolang er geen riolering in de straat ligt.

Vanaf het moment dat er riolering in de straat gelegd wordt, veranderen de regels voor de septische put.  Dan mag alleen nog maar het toiletwater in de septische put komen. Na de  overloop van de septische put wordt dan al het andere afvalwater op de buis aangesloten en dat zo verder afloopt naar het putje op de rooilijn.

De putten zelf kan u wel onder de oprit leggen, maar je moet er dan rekening mee houden dat je deze aanpassing nog moet doen, als er riolering in de straat wordt gelegd.  Als u de oprit in de toekomst niet wil opbreken, is het beter de putten elders te plaatsen.

Putten steken er al wel ..
 

pplakke

Lid
Lid geworden
18 mei 2010
Berichten
561
Waarderingsscore
9
Punten
18
Als ik het goed begrijp komt nu dus ook ander vuil water in de septische put. En moet je denk ik die buizen voor de septische put afkoppelen en rechtstreeks naar de iba brengen. Klinkt wel vreemd als het een nieuwbouw betreft dat dit dan foutief gedaan is. Nu weet ik er ook niet zo veel van. Onder de grond hebben we niet veel gedaan. Maar was toch goed volgens die man van de inspectie. Het is allemaal ingewikkeld lijkt me.
 

pplakke

Lid
Lid geworden
18 mei 2010
Berichten
561
Waarderingsscore
9
Punten
18
Ik heb er nog eens over gedacht. Dat ander vuil water, badwater, gootsteen water. Gaat waarschijnlijk eerst door de septische put. Als een soort bezink put. Die dan geleegd word als hij vol is. Waarschijnlijk omdat op die manier de iba wat ontlast word van bezinksel vermoed ik. Misschien dat die dingen anders snel verstoppen of zo. Zou anders niet weten waarom het zo gemaakt is, tenzij het grote fout is. Misschien kan je een extra septische put plaatsen. Puur als voorbezink put voor het bad, gootsteen water dat dan in die put komt ipv nu de septische put, en van daar dan naar iba. Aangezien je niet weet wanneer ze komen splitsen. Op die manier is het gesplitst en is de iba veilig voor verstopping en ben je in regel tegen als de riolering komt. En hoef je alles niet op te breken dan. Want kan inderdaad langdradig zijn. Ik weet dat ze hier al in 2010 over rioleringswerken bezig waren. En pas nu zijn ze begonnen. 
 

Tomvdw

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
28 jun 2017
Berichten
4.488
Waarderingsscore
3.039
Punten
113
Kan je de buizen niet onder de oprit vandaan halen? Zodat je er later nog altijd aan kan geraken? Ook aansluiting op riool zou ik onder de riool weg doen. 

In je polybeton moet voor elke put enkele diagonale zetvoegen gezaagd worden. Dat is toch geen zicht? Korte pijn en alles verplaatsen? 
 

Joske_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
16 jan 2012
Berichten
1.492
Waarderingsscore
439
Punten
83
Klinkt misschien raar, maar kunt ge uw buizen grijs en zwart water niet appart naar de septische put leggen?

Dan kunt ge later in uw put de bypass maken van t grijs water naar de overloop. Hoeft ge niks open te breken, gewoon in uw put kunnen.
 

Geen antwoord op je vraag? Misschien vind je iets in onderstaande topics.

Onderwerp
Aangemaakt door
Laatste reactie
Reacties
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan