• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Tuinhuis Tack Box Modern: waterinsijpeling

Lid geworden
17 mei 2016
Berichten
6
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hoi,

SInds kort heb ik in de tuin een tuinhuis van Tack, Box Modern geplaatst.
Bij regenweer merken we dat er waterinsijpeling is via gaten en via de knoesten in het hout.
We hebben hierop uiteraard meteen onze leverancier aangesproken, die een afspraak ter plaatse geregeld heeft met Tack zelf.
Die dame van Tack beweerde eerst dat waterinsijpeling absoluut niet mag, maar trok al snel haar woorden in na een intern gesprek bij Tack.
Nu beweren ze dat ze altijd aanbevelen het tuinhuis te behandelen met een beits en dan het waterinsijpelingsprobleem meteen opgelost zou zijn.
Hier geloof ik echter niet in.

Kan iemand me zeggen of een beits effectief gebruikt wordt om waterinsijpeling te voorkomen?
Moet een tuinhuis, dat wel geïmpregneerd is, niet sowieso waterdicht zijn, zonder extra behandelingen?
Mij lijkt het eerder een conceptuele fout van de fabrikant te zijn: slecht, dun hout en talrijke gaatjes en het water blijft langer staan op de horizontale lamellen waardoor het na een tijd binnendringt ...
Hieronder een foto van hoe het tuinhuis eruit ziet.
Bedankt voor de hulp,

tack.jpg
 

Bijlagen

  • tack.jpg
    tack.jpg
    7,4 KB · Weergaven: 0

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
21.937
Waarderingsscore
6.589
Punten
113
Een paar zaken zijn me niet duidelijk in je verhaal :

.... watersijpeling via gaten in het hout en via de knoesten... 

Wat bedoel je hiermee? Zijn deze gaten afkomstig van beschadigingen in het plankwerk of zijn dit kieren door de assamblage van het geheel? De knoesten zitten die nog in het hout vast of kun je deze uit duwen?

Misschien hier best een detailfoto van tonen? Handiger dan een overzichtsfoto overgenomen van het web.

... leverancier aangesproken.. dame van tack... intern gesprek... 

Met wie had je een overeenkomst? Je leverancier heeft die enkel geleverd of ook geplaatst?

De regels bepalen dat jij de plaatser moet in gebreke stellen en deze kan dan eventueel zijn leverancier in gebreke stellen. Maar jou aanspreekpunt is de plaatser, niet de leverancier.... of heb je zelf geplaatst?

Kun je dit even verduidelijken?

.... beitsen ...en geimpregneerd hout ....

Geimpregneerd hout moet in principe niet meer gebeitst worden op voorwaarde dat de impregnatie onder hoge druk tot in de kern van het hout heeft plaats gevonden. Beitsen kan wel uitgevoerd worden om het hout te kleuren en geeft sowieso een extra bescherming.

Beitsen en/of impregneren is geen middel om waterinsijpeling te verhinderen !!! Het zorgt er wel voor dat water in mindere mate wordt opgenomen door het hout waardoor het minder snel rot.

... tuinhuis... waterdicht.

Inderdaad , de bedoeling van een tuinhuis is waterdicht zijn.

...Mij lijkt het eerder een conceptuele fout van de fabrikant te zijn: slecht, dun hout en talrijke gaatjes en het water blijft langer staan op de horizontale lamellen waardoor het na een tijd binnendringt...

mmm, dit is kort door de bocht. Ik denk dat je conceptfouten (ontwerpfouten) , constructiefouten en esthetisch fouten even duchtig dooreenhaalt.

Het ontwerp kan perfect in orde zijn, en op het eerste zicht mag je dit wel stellen maar kunnen er wel constructiefouten zijn gebeurd zoals te dunnen latten of een slordige assemblage. Esthetische fouten kan bv de kleurzijn of kleine gaatjes in het hout of harsplekken ...

Maar weerom, graag detailfoto's van je oplijsting van fouten.

 
 

c00kie

Beheerder
Forumleiding
Lid geworden
22 mrt 2006
Berichten
12.110
Waarderingsscore
2.340
Punten
113
mmm waar komt het water door?  

Ik heb hier een fietsenkot gezet, balken de grond in, een aantal steigerhoutenplanken er tegen en ik heb geen druppel water binnen in mijn kot... Allée, nu toch nie meer nu er een deftig dak op ligt...  

Dus ik vind het vrij eigenaardig dat er in een tuinhuis bouwpakket toch nog water binnenkomt...
 
Lid geworden
17 mei 2016
Berichten
6
Waarderingsscore
0
Punten
0
Het tuinhuis werd (uiteraard niet door Tack zelf) geleverd als zelfbouwpakket. Het is namelijk paneelbouw en eenvoudig zelf te monteren. Ik heb ook mijn eigen verkoper aangesproken over het probleem en deze heeft me een contactpersoon doorverwezen bij Tack zelf.

Het water komt binnen door de knoesten in het hout, temidden van de panelen. De knoesten zitten vast, maar in het midden moeten er blijkbaar kleine gaatjes zijn waarlangs het water toch kan binnendringen. Tack zelf is ondertussen met een oplossing gekomen: ze zijn bereid het tuinhuis langs de binnenkant volledig te bekleden met EPDM. Is dit een goede oplossing? Dit lijkt mij maar een lapmiddel. Bedankt voor de info!
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan