Probleem kroonlijsthoogte

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Melda
Lid vanaf: 12/03/2008
32 berichten

We zitten momenteel in de ontwerpfase voor de bouw van een 'poolhouse'.

Het gebouw kan in principe vergund worden via een vereenvoudigd dossier en behoeft geen tussenkomst van een architect aangezien het net onder de 40m² zal blijven.

Enig obstakel is echter de kroonlijsthoogte.
Het poolhouse zou gebouwd worden grenzend aan de garage van de buren. Dit gedeelte van de tuin loopt  echter heel hard af (namelijk 40cm op een lengte van 10,80m)
De kroonlijsthoogte van de garage gemeten vanaf het maaiveld van mijn tuin is aan de hoek het dichtste bij ons huis 2.90m, maar aan de hoek het verste van ons huis loopt dit op tot 3.30m.

Om een vrijstelling voor een architect te verkrijgen dienen we een maximale kroonlijsthoogte van 3.00m te hebben.
Op het diepste punt wordt dit uiteraard een probleem. Het ideale was om ons platte dak even hoog te laten komen als het platte dak van de garage, zodat er makkelijk een oversteek kon gecreëerd worden tussen beide daken (om zo de minimale ruimte tussen de twee gebouwen droog te houden). Maar als we dit doen creëren we zelf een kroonlijsthoogte van maximaal 3.30m, waardoor dus onze vrijstelling voor een architect zou vervallen.
Als we de kroonlijsthoogte dan terug zouden brengen naar maximaal 3.00m, dan dienen we om te beginnen al 30cm onder de kroonlijsthoogte van de garage te blijven (dit mag volgens mij sowieso al niet) en dit zou er dan ook nog eens voor zorgen dat we op het hoogste punt van de tuin maar een kroonlijsthoogte meer overhouden van 2.70m. Als je daar de roostering voor het dak enz van aftrekt, komt onze plafondhoogte voor dat stuk nog amper uit op een 2.35. Dit lijkt me toch wel heel laag en zal beklemmend aanvoelen. Ook een waterdichte oplossing tussen de beide gebouwen wordt dan een zeer moeilijke oefening. Dus alleen maar nadelen lijkt me.

Heeft hier iemand een frisse kijk om dit op te lossen?
We hebben echt geen zin om ettelijke duizenden euro's aan een architect te geven voor een simpele houtskelet die ik sowieso helemaal zelf kan uittekenen en opbouwen.

Bij deze ook nog even een schets met de hoogtes :

Reacties

afbeelding van janaxis
Lid vanaf: 19/03/2011
322 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Dit lijkt me iets waar je enkel een nuttig antwoord op gaat krijgen bij de stedenbouwkundige dienst van je gemeente.