Opbouw tuinhuis - gebruik oude betonplaat

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van DJSirMatthew
Lid vanaf: 26/02/2013
18 berichten

Situatieschets: er stond een asbest tuinhuis in onze tuin waarbij het houten skelet rechtstreek op een betonplaat was geplaatst en aan het rotten was. Wij hebben dit dan ook als eerste werk meteen afgebroken. De betonplaat ligt aan de grens van ons perceel dicht tegen een waterloop die sinds enkele jaren wel meestal droog staat. Maar in de herfst/winter is de grond in de buurt van deze betonplaat toch vaak volledig doordrenkt omdat onze tuin ook lager ligt dan de omgelegen percelen. Op dit moment ligt de betonplaat ook een 8-tal cm onder het maaiveld.

We hebben 2 opties: alles uitbreken , afvoeren en een volledig nieuwe opbouw voor een nieuw tuinhuis/opberghok waarbij we de andere zijde van ons perceel zouden nemen, weg van de beek en drogere grond. Sowieso geen betonplaat gebruiken maar eerder betonblokken of palen / ankers.

Andere optie is hergebruik van de huidige betonplaat. We twijfelen omwille van het feit dat deze toch al 8cm onder het maaiveld ligt en we vermoeden dat deze weggezakt is. Analyse leert ons dat de betonplaat ongeveer 5cm dik is en op steenpuin gegoten is. Wat is de kans als we hier een nieuwe constructie opzetten dat deze gewoon terug verder zakt? Indien de betonplaat niet meer zou wegzakken en te hergebruiken is, dachten we aan de volgende oplossing om ons houten tuinhuis boven het maaiveld te krijgen: rondom rond muur metsen tot we op gelijke hoogte zijn met het maaiveld, dan verder 20-tal cm opmetselen maar opening latend voor deur, met folie tussen voorlaatste en laatste laag en dan daarop tuinhuis opbouwen?

Daarnaast zijn we ook van plan een serre te plaatsen. We zouden die sowieso met bijgeleverde fundering kopen. Om het wegzakken van die constructie tegen te gaan dachten we van dalstenen (betontegels) die hier nog rondslingeren in te graven om zo materialen te gaan hergebruiken. Die zijn 4 a 5 cm dik en zou er zo'n 8 a 10 ingraven op de hoeken van de serre en eventueel ook in het midden (afhankelijk van de uiteindelijke grootte die we gaan kiezen van serre). Is dit een nuttige oplossing om verzakking tegen te gaan?