Metalen of PVC tuinhuis

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van STYLUS3530
Lid vanaf: 25/03/2006
132 berichten

Hello Folks,

Ik wil mijn tuinhuis van hout vervangen, daar ik tamelijk lui ben en het niet alle jaren verven wil, wil ik natuurlijk kiezen voor een exemplaar uit metaal en/of PVC.
Nu is het natuurlijk zo dat in deze tuinhuizen allerlei electrische machines en dergelijke ook moeten worden opgeborgen en vocht is een absolute vijand ervan.

Hoe zit het dus met de condensatie enzoverder ...?
Als grootte voorzie ik tussen de 5 a 6 m², ik ben er zelfs over aan het nadenken om twee kleinere te plaatsen eventueel, zodat ik de ruimte ook optimaal kan benutten.
Daar dit maar als berging zal dienen wil ik er natuurlijk niet al te veel geld aangeven.

Heeft er iemand tips?
Alvast hartelijk bedankt,

STYLUS

Reacties

afbeelding van tjay
Lid vanaf: 21/06/2011
10984 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Dan zou ik een houten kiezen dat geïmpregneerd is. Het is een veel voorkomend misverstand dat zulk hout nog behandeld moet worden (BV. ook bij tuinschermen). Al die jaren dus waarschijnlijk voor niks behandeld (natuurlijk, als er ene keer een laag opzit, moet je blijven doen...).

afbeelding van D I Y
Lid vanaf: 12/08/2013
8557 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Zowel metaal als PVC tuinhok wordt bijzonder heet in de zomer. Wat metaal betreft kan ik ook zeggen dat het dak best geïsoleerde plaat is, want anders regent het binnen condenswater zowat de helft van het jaar, zelfs als het buiten niet regent (beetje overdreven natuurlijk). Pvc weet ik niet wat condens betreft. 

Aan bovenstaande uitspraken kunnen geen rechten ontleend worden.blum