Funderingsaanzet Tuinhuis met betonblokken

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Galactic
Lid vanaf: 21/11/2012
98 berichten

Binnenkort wil ik beginnen aan ons tuinhuis (9x4.2 meter). Dit word een tuinhuis met 2 ruimtes, 1 om hobbywerk te doen, huisbewerking enz en 1 ruimte om te stockeren, fietsen, grasmachien... Het tuinhuis wil ik optrekken op een gewapende betonplaat van 15-20 cm dik en ruwbouw uit betonblokken, de buitenafwerken zou zijn met houtcomposiet/cedral ofzo (ook plat dak, epdm erop, met hout als draagstructuur).

Nu weet ik niet goed hoe de fundering uit te voeren "volgens de regels van de kunst" zodat ik zeker geen vocht heb. Het is gelegen op het laagste punt van de bouwgrond, de grond zal er af en toe wel eens wat nat zijn (zandgrond wel, dus kan goed weg, maar ik bedoel maar bij hevige regen en lange nattigheid).

De betonplaat zou meteen de afwerkte vloer zijn, de betonblokken binnen blijven ook zichtbaar. Het ding zou ik matig isoleren, zodat ik ook in de winter wat kan werken daar. Iemand een idee hoe uit te voeren, of een plannentje met funderingsaanzet?

Reacties

afbeelding van Melda
Lid vanaf: 12/03/2008
32 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik zie bij uw beoogde constructie niet meteen het nut van die betonblokken. Zorgen dat je betonplaat ca. 5cm boven het maaiveld komt is in feite even goed en is makkelijker af te werken zowel binnen als buiten. Dan volstaat een simpele dpc strook tussen betonplaat en houtkader zeker en vast. 

 

Als je toch echt met betonblokken wil gaan werken dan zou ik met betrekking tot vocht gewoon een epdm-strook leggen van bovenop de betonblok tot ca. 10cm onder de betonblok en dit uiteraard aan de buitenzijde wink

afbeelding van stefan
Lid vanaf: 10/03/2006
28138 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

funderingsaanzet is toch altijd gelijk?

 

een vb hier, kies voor massief, http://www.bouwdetails.be/2Ddetails.html

 

pas op, zware zip-bestanden