Bozarc overkapping, groen worden tussen afdichting polycarbonaat ?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van KurZon
Lid vanaf: 11/12/2011
104 berichten

Kan iemand hierover ietskwijt ?

Ik hoor nl. dat bij Bozarc de afdichting tussen de enkelvoudige polycarbonaat platen snel groen wordt en er vochtophoping tussen komt.

Dit omdat er een vrij simpele afdichting tussen de platen zit, waar snel vocht tussen komt. En daardoor dus schimmelvorming / algenvorming...

Gezien dat deze afdichting tussen de platen erg zichtbaar is bij hun constructie, zou ik hier graag ervaringsdeskundigen willen horen.

Alvast dank.

KurZon

Reacties

afbeelding van jan 007
Lid vanaf: 16/11/2018
3021 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

op fb lees ik niet allemaal even positieve info

veel zal afhangen van de plaatser ipv het gebruikte materiaal (zij kopen dat ook maar aan)

 

afbeelding van Philippe1207
Lid vanaf: 16/01/2014
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Goede middag KurZon,

Dank u voor uw vraag.  Voor de dakbedekking van onze overkappingen gebuiken wij inderdaad steeds massief polycarbonaat.  Dit is een onbreekbaar kunststof.  Om deze dakplaten optimaal aan elkaar te verbinden gebruiken we een H profiel.  Dit bestaat eveneens uit polycarbonaat.  Dit H profiel is nodig daar de polycarbonaat dakplaten minimaal kunnen uitzetten en inkrimpen door temperatuursverschillen.  In deze H profielen kunnen zij dit doen.  Klopt echter dat er tussen de profielen vuil kan kruipen.  Klopt ook dat dit moeilijk verwijderbaar is.  Als fabrikant stellen wij voor om de dakbedekking (van in het begin) 2x per jaar te reinigen of te laten reinigen.  Op deze manier blijft de overkapping optimaal netjes.  Maar...  tussen de verbindingsprofielen zal altijd een beetje vuil blijven zitten.  Ook hebben wij geen enkel controle of en hoe onze klanten dit doen.
Als alternatief hebben we de opaal witte dakbedekking.  Hierop is dit veel minder zichtbaar.
Indien u wenst, contacteer ons gerust (u kan onze gegevesn vinden op www.bozarc.be) Wij helpen u graag verder met alle nodige informatie.
Fijne middag gewenst.

Philippe Verlinden
BOzARC