Afdak aan tuinhuis

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van stijn87
Lid vanaf: 20/02/2018
1 berichten

Ik ben van plan zelf een afdakje aan mijn tuinhuis te maken. Aangezien het mijn allereerste projectje zal worden, wil ik vooraf alles tot in detail uitzoeken en checken zodat ik zeker geen domme dingen doe.

Plan is om 2 palen van 9x9cm in metalen paalhouders met punt te plaatsen 1m10 van mijn tuinhuis. Deze palen te verbinden met een draagbalk 4.5 x 12cm, lengte 2m20, en eenzelfde draagbalk te bevestigen aan mijn tuinhuis. Daartussen 6 dwarsbalken van 7 x 4.5cm (afstand tussen de dwarsbalken zal een 40 cm zijn). Daarbovenop een OSB3 plaat (dikte 1.8 cm?) en afwerken met shingles.

Ik denk momenteel om douglas hout te gebruiken, of zijn er betere alternatieven prijs/kwaliteit? De dikte van het hout hierboven, lijkt jullie dit ok? Initieel had ik gedacht om 7x7cm palen te gebruiken maar iets dikker geeft miss toch meer zekerheid. De helling van het dak zou 11 à 12 graden, eigenlijk iets te weinig voor shingles, maar voor zo’n dakje lijkt me dat wel te kunnen. Tussen de OSB3 plaat en de shingles, moet hier best nog iets waterafstotend tussen of kan dat direct op elkaar?

Reacties

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
12545 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

zo op het eerste zicht klopt dit plaatje wel.

Enkel je osb plaat mag gerust dunner, je balkjes van 7x4.5 mogen ook verder uit elkaar. Ik denk niet dat je op dit dak een daktuin ga maken? Maar 40 cm HOH mag je ook aanhouden als je dit je gerust stelt.

Enkel ik lees nergens hoe je die paalsschoenen/paalhouders ga vastzetten

afbeelding van stijn87
Lid vanaf: 20/02/2018
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

De paalhouders ga ik gewoon vastzetten met snelbeton, en daar komen dan later tegels rond als vloer. Inderdaad, ik zie dat er ook OSB3 platen zijn van 1.2 cm, dat zal beter zijn. De dwarsbalken ga ik wss aankopen met lengte van 2m40 en gewoon doormidden zagen, zo zou ik er 4 of 6 hebben, en 4 lijkt me dan weer te weinig.