Vloerverwarming in renovatieproject

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van SofieC84
Lid vanaf: 19/11/2019
1 berichten

We hebben een huis gekocht en gaan er een nieuwe keuken in plaatsen. Het is een oude woning en de dikke verwarmingsbuizen zijn allemaal zichtbaar. Ik dacht dit op te lossen door op bepaalde plaatsen vloerverwarming te voorzien. Na wat opzoekwerk lijkt dit geen klein werkje. Zijn er nog die deze beslissing genomen hebben? Graag hoor ik wat ervaringen.

En, misschien stomme vraag, kunnen we bv in de keuken al vloerverwarming voorzien om dan later verder te zetten naar de living en andere plaatsen, of moeten alle ruimtes meteen aangepakt worden?

Dankje alvast!

Reacties

afbeelding van Nu7s
Lid vanaf: 19/08/2011
8028 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Vloerverwarming werkt op lage temperatuur. Radiatoren op hoge temperatuur. Wil je  de combinatie maken dan heb je een evenwichtsfles en pompgroep nodig om het warme water "af te koelen" tot de temperatuur laag genoeg is. 

Onder vloerverwarming op het gelijkvloers moet isolatie komen. Dat betekend dat je dus je vloer tot een bepaalde diepte moet kunnen verwijderen. Geen klein werk dus. De totale kosten zullen dus hoog oplopen en zolang niet alle ruimtes uitgevoerd zijn (en dus niet volledig geïsoleerd) zal de vvw niet efficiënt werken.

Heb je een algemene vraag? Stel ze via het forum, niet via privébericht!

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
10154 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Resoluut gekozen voor vloerverwarming en ik zou het meteen terug doen. 

In zulke oude woningen (mijne '60) is toch alles aan vervanging toe. Waterleidingen, afvoeren,elec,....

In delen renoveren kan altijd, maar ik raad toch aan om zo veel mogelijk in 1 keer te doen.  Kostenbesparend en makkelijker werken 

afbeelding van semo
Lid vanaf: 11/07/2011
1222 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Het valt een beetje te zien wat je nog allemaal van plan bent, en wat je budget is.

Bovenop de eerder vermelde punten moet je dan ook rekenen op een nieuwe vloer (uiteraard), maar je zal ook eens moeten nadenken over isolatie en de luchtdichtheid van je schrijnwerk als je van de vloerverwarming wil kunnen genieten. Als je dat doet, komt er ook weer ventilatie bij kijken...

Ik denk dat je beter ofwel voor een volledige renovatie gaat, ofwel het huis grotendeels houdt zoals het is met enkele cosmetische ingrepen (nieuwe keuken bv.).

afbeelding van SofieC84
Lid vanaf: 19/11/2019
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

We zijn een heleboel van plan. Eerst staan de elektriciteit en de keuken op de planning, en ook de isolatie van de zoldervloer. Nadien willen we de badkamer naar een benedenruimte verplaatsen en de verwarming aanpakken. Stukje per stukje. Daarom vraag ik me af of het mogelijk is om al de voorzieningen voor vloerverwarming onder de keuken en living te plaatsen om pas later in gebruik te stellen. 

Alvast bedankt voor de reacties! 

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
10154 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

natuurlijk kan dat. Je legt je kringen en sluit die aan op een collector. Achteraf doe je de volgende kringen en als alles gedaan is, sluit je de collector aan op de verwamingsinstallatie.

Maar dan ga je onderrtussen op een andere manier moeten verwarmen .....

Plan al op voorhand duidelijk hoe alles komt, zodat je neiuwe afvoeren en toeveoren ook reeds kan voorzien. 

Als de reden financieel is om in stukken te werken..... geld lenen was nog nooit zo goedkoop en sparen is moeilijker dan afbetalen. Tevens heb je het voordeel dat alles in 1 keer ook sneller en goedkoper zal zijn.