Verwarming te hoog

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van jodek84
Lid vanaf: 27/04/2011
9 berichten

Kan er iemand mij tips geven bij het volgende probleem?
Ik zit thuis met een Buderus condensatieketel met Buderus thermostaat (logamatic ems plus systeem, RC310) en buitenvoeler. Op dagen als deze waar de temperaturen rond het vriespunt liggen, schiet de temperatuur thuis de hoogte in.
Als ik hem laat staan op 19,5°C verwarmt hij tot wel 24°C terwijl dit op dagen waar de buitentemperatuur hoger ligt mooi rond de 20°C blijft.

Aangezien we vloerverwarming hebben, is het ook niet zo dat het huis bij het lager instellen meteen is afgesteld.
Ik moet hem dan uiteindelijk terugdraaien naar 18°C om het een beetje menselijk te houden, maar ik vind het vreemd dat onze "slimme" thermostaat deze kuren heeft.
Al enkele malen de chauffagist erop aangesproken en hij komt dan wel langs, maar steekt het vaak op de grote ramen en het zonlicht en ons huis dat goed geïsoleerd zou zijn.
Dat vind ik vreemd aangezien dit ook op grijze dagen als gisteren een probleem is, het vaak ook overnacht gebeurt en dat mijn huis (verbouwing) ten opzichte van een nieuwbouw toch moet onderdoen qua isolatie ...

Heeft er iemand dit probleem nog gehoord?
Vervang ik de slimme thermostaat met een Nest? Kent iemand een Buderus specialist? Kan ik iets aanpassen op de thermostaat zelf?
Alvast bedankt voor de hulp.

Reacties

afbeelding van Nu7s
Lid vanaf: 19/08/2011
8047 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Je moet de stooklijn opnieuw (laten) afregelen. Die bepaald welke watertemperatuur er bij welke buitentemperatuur moet opgewekt worden en bijgevolg dus de binnentemperatuur. Aangezien het bij vriezen te hoog is moet je het voetpunt verlagen. Bijvoorbeeld:

Voetpunt              Eindpunt
-15°C                      +20°C             Buitentemperatuur
28°C                        20°C                Watertemperatuur

Heb je een algemene vraag? Stel ze via het forum, niet via privébericht!

afbeelding van Lammy
Lid vanaf: 20/03/2010
1254 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Vorstbescherming en nachtverlaging staan waarschijnlijk nog in de CV-groepen ingesteld als BUITEN ... deze op KAMER zetten ... dit doe je in het servicemenu . Kijken in gebruikersmenu of bij Verwarming de inschakeloptimalisatie op UIT staat