Vaillant: branderwachttijd vSmart

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Joske-007
Lid vanaf: 21/06/2015
12 berichten

Tijdens de schilderwerken hebben we enkele weken geleden een bedrade Vaillant VRT-350 vervangen door een vSmart Vaillant kamerthermostaat. Zodat we buitenshuis de temperatuur kunne regelen en de draadloze kamerthermostaat naar een andere kamer kunnen meenemen. Sinds de echte start van het stookseizoen zijn de problemen voor het eerst aan het licht gekomen

Kortom: 

1. Wanneer we handmatig de temperatuur van een 19C naar 21C zetten duurt het een eeuwigheid (meer dan 2 uur) om de gevraagde  temperatuur te bereiken. De ketel gaat wel aan maar de uitgaande temp. van de ketel komt niet hoger dan 45C en de ketel valt in branderwachttijd. Hierdoor duurt het dus erg lang om aan de gevraagde temp. van 21C te komen. (De maximale Cv-temp is ingesteld op 65C) 

2. Via het weekprogramma (werkdagen) vragen we s’morgens om 6u15 een temp van 21C. Hierbij slaat de verwarming al om 4u15 aan om deze temp. te bereiken? Via de app kan ik aflezen dat het bijna meer den 2u duurt om bij de gevraagde temp. te komen? Dit fenomeen doet zicht controlerend via de app al enkele ochtenden voor. Toch komt de temp. Van de ketel niet hoger niet dan een 45C en de ketel valt weerom in branderwachttijd.

Het vreemde is dat voorheen met de VRT-350 alles wel probleemloos werkte.

En

Het vreemde is dat bij het 1ste gebruik (leercurve) van de vSmart de radiatoren gloeiend heet werden, wat een teken is dat er nergens iets werd afgeknepen.

Reacties

afbeelding van Galactic
Lid vanaf: 21/11/2012
98 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik heb zelf een bulex met Migo (is eingelijk identiek aan de V-smart). We wonen pas in ons huis en ik ben aan het experimenteren. Heb je radiatoren of vloerverwarming?

 

afbeelding van Joske-007
Lid vanaf: 21/06/2015
12 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

In het huis staan allemaal klassieke radiatoren.

afbeelding van Gery
Lid vanaf: 12/03/2006
11192 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hebt u de handleiding al eens grondig bestudeerd?

Is alles wel correct ingesteld?

afbeelding van Joske-007
Lid vanaf: 21/06/2015
12 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Alles staat net zoals voorheen ongewijzigd met de VRT-350 ingesteld.

Vreemd dat het met een Vsmart niet zou werken zoals het hoort?

afbeelding van Cedricv
Lid vanaf: 19/08/2018
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hoi ,
Het is al een eindje geleden dat je dit hebt gepost toch had ik graag geweten of dit ondertussen is opgelost ? Je gaf namelijk zelf al de oplossing.
Bij de opstart zal de vsmart inderdaad gaan leren dus berekend in combinatie buiten , binnentemperatuur en stooktemperatuur hoe lang het duurd eer je woning is opgewarmd maar ook hoe lang je woning terug afkoeld , bij deze gaf je ook aan dat je deze kan meenemen naar een andere ruimte in de woning . Nu moet je echter rekening houden als je de thermostaat meeneemt naar een andere ruimte zijn leercurve niet meer klopt ( overdimensionering radiator bv in een bepaalde ruimte ) en moet hij continu zijn curve aanpassen.
Ook is het normaal dat deze vroeg in de ochtend opstart. Deze gaat namelijk gaan moduleren in functie van zijn adaptieve stooklijn in combinatie met de leercurve dus om de woning met zo weinig mogelijk inspanning toch aan de gewenste temperatuur zal komen en dit zal je ook zien aan je energiefactuur dat is namelijk de bedoeling van een slimme thermostaat . Echter is de VRT 350 ook een slimme thermostaat met leercurve maar omdat deze een vaste locatie had moest deze maar slechts 1 x "leren" en dat is de 1ste dagen dat er schommelingen optreden om uit te rekenen om het meest comfort te hebben . Laat je vsmart op een vaste locatie staan en je zal zien dat de situatie stabiliseerd en comfortabeler word . Hebben dit al bij paar klanten van ons gehad , na aanraden om deze een vaste plek te geven gaven de klanten inderdaad aan het probleem dan zichzelf opgelost heeft.

Mvg

afbeelding van Joske-007
Lid vanaf: 21/06/2015
12 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

 

Sinds de aankoop van de vSmart hebben wij met dit toestel reeds verschillende problemen ondervonden, waarbij ik deze hieronder voor je even samenvat.

 

De vSmart gaat soms en geheel onverwacht een eigen leven leiden. In het midden van de nacht en tijdens de energiebesparende modus Nacht 18c”” gaat deze het huis beginnen opwarmen tot wel boven de 26c. Een 2 weken geleden deed zich het zelfde tijdens de dag met een buitentemp van bijna wel 30c, werd het huis zonder enige reden opgewarmd. U begrijpt wellicht dat deze slimme kamerthermostaat hier geen enkel voordeel meer levert op onze energiefactuur van het gezin. Uiteraard staat de kamerthermostaat op een vaste plaats en wordt hierbij dus niet meer verplaatst naar een andere ruimte.

 

Zeer regelmatig verliest de vSmart zijn verbinding met de servers van Vaillant. Het opnieuw connecteren van de verbinding verloopt hierbij niet altijd vlekkeloos. Soms moet de app opnieuw geïnstalleerd worden of moet de stekker van het toestel als laatste hoop en reset even uitgetrokken worden. Verder wil ik u  nogverzekeren dat het wifi signaal in onze woning optimaal is gewaarborgd en van een degelijk merk is voorzien.

 

U begrijpt wellicht dat wij in de vSmart niet echt veel meer vetrouwen hebben en deze aan derden momenteel ook niet durven aanbevelen.

 

afbeelding van pvhe
Lid vanaf: 11/11/2019
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

ik heb ook 2 vragen ivm het gebruik van smart thermostaat

1/ vraag 1: de advanced instellingen  zijn niet zo goed interpreteerbaar en dus onduidelijk en ik kan moeilijk uitmaken indien ik een bepaalde instelling toepas of deze weinig of veel gas verbruikt ? is er ergens op internet een betere uitleg beschrijving voor de advanced instellingen beschikbaar dan de huidge uitleg in de app zelf ?

welke instellingen geven minder gebruik en welke geven meer gebruik ? ik weet dat zal uiteraard invloed hebben op de gewenste warmte maar dan kan ik het ook correct begrijpen en de juiste instelling toepassen en ook rekening houden met het gebruik 

1/ een temperatuur forceren, 2/ verwarmingsalgoritme, 3/ hysteris of gevorderd ? hysteris drempel ?  4/ anticipatie ? 5/ verwarmingscurve ?

2/ vraag 2: bij mijn vorige manuele thermostaat kan ik deze instellen op bv verwarmen op de graden van de radiator thermostaten in het huis en dus niet via temperatuur instelling van de living waar de smart staat . dat kan ik blijkbaar niet met de smart ?! dwz indien de kranen van de radiator bv dicht zijn in de plaats waar ook de smart is en ik moet een gewenst temperatuur ingeven dan zal de ketel blijven draaien tot hij het gewenste temperatuur van d living probeert te hebben maar de radiator kranen in de living zijn dicht, hoe reageert de ketel ? hoe moet ik voor dit gewenst gedrag mijn smart instellen ?

afbeelding van matthibambam
Lid vanaf: 10/03/2018
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Beste Joske,

Ik zie dat dit topic al even oud is, maar wou toch graag reageren.

Dit omdat ik zelf ook exact dezelfde problemen ervaar. Mijn opstelling is een vaillant ecotec plus, in combinatie met een slimme thermostaat van tado.

Als het cv water koud is, dwz juist genoeg om het huis op 19 graden te verwarmen, en er wordt via de thermostaat meer warmte gevraagd (bvb huis verwarmen naar 20,5 graden), dan duurt dit gemakkelijk anderhalf uur.

Het zal wel zuinig zijn, maar absoluut niet comfortabel. Ik heb nu even de optie "branderwachttijd instellen" aangepast van 20 minuten naar 5 minuten, en ik hoop dat het hiermee opgelost is. Wat was jouw uiteindelijke oplossing?

afbeelding van Lammy
Lid vanaf: 20/03/2010
1233 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Tuurlijk ... gewoon effe de anti-pendeltijd aanpassen zonder eigenlijk goed te beseffen wat dit eigenlijk inhoud

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
10189 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Om comfortabel te zijn, laat de woning niet afkoelen.