multisplit airco welke?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van paso
Lid vanaf: 16/11/2009
6539 berichten

Ben aan het denken om een airco te zetten, zowel koelen als verwarmen, 1 buitenunit en 3 binnenunits.

Zijn 2 kamers onder dak en eentje voor de badkamer.

In de badkamer wil ik hem vooral voor bijverwarming en luchtddrogen.

1 slaapkamer is vooral koelen, de andere koelen en verwarmen.

Maar wel merk?

Is een maxicool echt veel minder waard? bedoel is het een Trabant, een Lada of toch eerder een Dacia.

Een LG, diakin, mitsubischi?

Moet vooral stil zijn, binnen en buiten, buiten omdat hij tegen een slaapkamermuur moet komen, ben daar vooral bang van trillingen, kan hem ook zo regelen dat hij 's nachts niet werkt natuurlijk.

Heb me al wel een beugel in gedachte die ik zou maken met trildempers waar dan de originele beugels op moeten, zou eventueel tussen die beugels en de unit ook nog trildempers kunnen plaatsen als die er niet standaard bij zijn.

Wie ziet door de bomen het bos ook niet meer of wie weet er wat van?

Reacties

afbeelding van tjay
Lid vanaf: 21/06/2011
10977 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ben ook wat aan't rondzien voor naar 't einde van het jaar toe te installeren. Wat ik hier in diverse threads gelezen en onthouden heb:

- koelen doen ze allemaal, pas bij verwarmen komen de kwaliteitsverschillen duidelijk bovendrijven (brommen van buitenunit, etc)

- wandmodel beste allrounder voor koelen/verwarmen. Puur koelen is zo nen bak aan de bovenkant muur efficiënter.

- de Mario is zeer lovend over de kwaliteit van Daikin. Zwaardere bak, betere bouwkwaliteit, ... en zeer goede service. Vind ik persoonlijk heel belangrijk, als ge shit hebt of uwe installateur heeft geen goesting om te komen, dat ge dan een breed netwerk hebt van alternatieven, evt. fabrikant z'n serviceteam (geen idee of dat laatste bij Daikin kan, anybody??)

- Mitsubishi en Mitsubishi is twee, blijkbaar heel groot kwaliteitsverschil tussen Mitsubishi Electric en Mitsubishi heavy industries (ben even kwijt welke de betere was).

- geluid/trillingen: op aparte, losstaande betonsokkel monteren. Accept no alternatieve.

- er is hier een "pissing contest" geweest over efficiëntie Daikin vs Mitsubishi -- was cijferdiscussie maar ik onthield dat de goede Mitsubishi stiller was als buitenunit, en de Daikin stiller als binnenunit. Wat vage statement want kan me voorstellen dat dat sterk van budget afhangt.

- wat ik algemeen van merken gelezen heb: de goede Mitsubishi en Daikin zijn A klasse, LG is toch categorieke lager blijkbaar. Qua prijs wsl ook Wink

Dat is wat ik hier gevonden heb na 1000 threads door te nemen, geen eigen ervaring of kennis. Ben zelf zeer benieuwd naar aanvullingen/correcties.

afbeelding van js84
Lid vanaf: 24/05/2013
65 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Bij ons hebben we op het bovenverdiep lucht-lucht systemen, en op het beneden verdiep een lucht-water systeem, allen van Mitsubishi heavy industries. Momenteel hebben we het een jaar in gebruik naar volledige tevredenheid.

De buitenunits zijn zeer stil, de binnen-units (lucht-lucht) hoor je wel werken, maar dit is zeker niet storend. Zelfs in de slaapkamer hebben we nog nooit problemen ondervonden qua geluid.

Men zegt dat Mitsubishi electric de betere zou zijn, maar die zijn ook een stuk duurder dacht ik. Wij zijn alvast tevreden van Mitsubishi heavy industries Wink

succes nog met je keuze.

afbeelding van paso
Lid vanaf: 16/11/2009
6539 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ja is een oud huis, al op een paar dingen af, muren zoveel mogelijk langs binnen geisoleerd en ook de daken dus complete systemen inbouwen zit er niet in.

De kamer onder het groot dak warm met voldoende hete dagen gewoon te hard op en de warmte blijft er ook dagen nadien nog hangen.

de kleinere kamer valt iets beter mee door veel beter geisoleerd maar er zitten grotere veluxen in die je op zo'n dagen volledig gesloten (scherm) moet houden.

De badkamer is eerder bijverwarming.

Alle drie kunnen mits kleine breekwerken op dezelfde buitenunit.

Vandaar geen super systeem maar een multisplit.

 

Tjay die Daikin heeft heel knappe binnenunits, luchtzuivering etc.  maar ik ken niemand die het heeft.... de verkoper zal vast zeggen dat het de top is....

Dat van die sokkel, misschien wel mogelijk maar dan lopen de leidingen 3m langs buiten op de muur, als ik hem ophang gaan de leidingen direct achter het toestel binnen.

Hij staat dan ook op de grond praktisch bereikbaar voor iedereen , wel achter het huis maar door de servitude kan de poort niet op slot.

afbeelding van MyriamC
Lid vanaf: 06/07/2007
12448 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wij hebben een Airwell (1 buitenunit, 2 binnenunits - alleen koelen). Werd destijds verkocht door iemand die ook Daikin deed en was beter van prijs. De installatie is om en bij de 20 jaar oud en we hebben er nog nooit iets aan voorgehad. Wordt wel om de paar jaar nagekeken. Wij gebruiken hem om te koelen in de zomer en om te ontvochtigen in voor- en najaar. Zou hem niet meer willen missen.

*Zelfkennis is het begin van alle wijsheid en het einde van de meeste illusies*

afbeelding van de mario
Lid vanaf: 30/08/2008
4734 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Vraag eens van de verschillende modellen wat referenties op en ga kijken.

Van alle bovenstaand beschreven merken is de Daikin het kwalitatiefst afgewerkt. Geen goedkope blingbling krasgevoelige plastics ivm vele anderen. Airwell is een groothandelunit die dezer dagen niet verder meer komt dan wat slaapkamertjes koelen.

Een mitsu electric en daikin kan je op hetzelfde schavotje plaatsen.
Een LG, samsung en dergelijke zitten er duidelijk een heel stuk onder. Het blijven koreanen he Smile
De wisselstukken zijn dan wel goedkoper Wink

Daikin heeft eigen techniekers, dus moest je een dwaze installateur hebben dan kan je idd nog altijd verder.

Ophangen aan deuur houd altijd een risico in, ophangenet dubbele demping is de boodschap, maar geen 100% garantie, dat moet je beseffen. Je moet uiteraard wel in je hoofd houden waarom ze dienen.
Is dat om een leefruimte continu te verwarmen, dan is dat een heel andere zaak dan wat slaapkamertjes bij te warmen.

afbeelding van MyriamC
Lid vanaf: 06/07/2007
12448 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Slaapkamertjes koelen ... meer moest/moet dat voor ons niet zijn. Biggrin

*Zelfkennis is het begin van alle wijsheid en het einde van de meeste illusies*