• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Jaga strada inregelen, vraag over documentatie

poing

Lid
Lid geworden
5 feb 2010
Berichten
621
Waarderingsscore
7
Punten
18
Ik heb mijn oud CV circuit afgekoppeld en werk nu met collectoren, boven staan 3 nieuwe jaga strada's en morgen installeer ik de 4de. Tijdelijk staat ook de thermostaat boven omdat het beneden een werf is. Mijn 3 strada's werken, maar ik heb ze deze zomer bij het installeren niet ingeregeld omdat ik er helemaal niets van begreep.

 

Kan iemand helpen? Zie bijlage.
  1. Het voorbeeld links verwarmingslichaam 1kW (Tabel delta T=50). Ik vind geen delta T=50 op het blad...
  2. Delta P=0,1, dat zie ik in de tabel. Maar op welk ventiel moet ik dat instellen? Dit lijkt me niet over de voorinstelling en fijnregeling te gaan.

Alvast bedankt!

 

 

 
 

Bijlagen

  • unknown.jpeg
    unknown.jpeg
    1,2 MB · Weergaven: 0

poing

Lid
Lid geworden
5 feb 2010
Berichten
621
Waarderingsscore
7
Punten
18
Ondertussen zie ik dat de meegeleverde documentatie fout was, hier vond ik een update: https://jaga.be/downloads/Ventielen/Jaga_Valve_M24_KV-060_manual.pdf De grafiek is me nu duidelijk op Delta P na, ik begrijp niet waarom die 0,1 is en over welk ventiel ik die moet instellen. Heeft delta P te maken met de hoogte en lengte van de buizen?

Een ander document van aansluitsets (die ik ook heb) https://jaga.be/downloads/Ventielen/Jaga_Valve_M24_KV-060_manual.pdf brengt me wel in verwarring. Alles open (stand 6): de radiator geeft 100%. Gezien ik alles berekend heb wil ik starten met alles op berekend vermogen te laten draaien dus zou volgens dit document alles volledig open moeten staan. Als het water te snel gaat voor de afgifte, brengt dit toch niet op!? Vandaar de tabellen, correct?

 
 

poing

Lid
Lid geworden
5 feb 2010
Berichten
621
Waarderingsscore
7
Punten
18
Bon volgens mij is delta P = de weerstand van het ventiel.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan