Daalderop geschikt voor vloerverwarming?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van fille77
Lid vanaf: 28/03/2010
29 berichten

Kwalitatief ben ik ervan ofertuigd dat een daalderop ketel een van de betere is. Toch heeft de opbouw van de ketel met een ingebouwde boiler rond de warmtewisselaar ook nadelen, denk ik. Volgens hun site, werkt de daalderop prima samen met vloerverwarming. Dat dit technisch zal werken, twijfel ik niet aan. Alleen vraag ik me af of het rendement dan nog wel optimaal is. Met andere woorden, raden jullie een daalderop ketel aan met vloerverwarming op het primaire circuit en eventueel een radiator op het 2e?

Bedankt voor jullie advies!

Reacties

afbeelding van fille77
Lid vanaf: 28/03/2010
29 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Niemand ervaring met daalderop? Alvast bedankt voor uw input!

afbeelding van jason
Lid vanaf: 29/03/2006
286 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hoi,

Wij zitten hier met een daalderop, deze is nu 3jaar actief in gebruik.

situatie:

Hoofdkring 1: vloerverwarming gelijkvloers,badkamer en zolder > zalig(comfort) en zeer zuining in verbruik. (met afzonderlijke thermostaat)

Hoofdkring 2: radiatoren op slaapkamers > deze worden niet gebruikt(voorlopig) maar in de toekomst voor de kids als ze studeren op de kamer en ze hebben een warmte-boost nodig). (met afzonderlijke thermostaat)

2e circuit: Sierradiator(handdoekdroger) in de badkamer, en ook voor tussenseizoenen voor warmteboost bij douche of bad. (afzonderlijke thermostaat)

Hoofdkring1 en Hoofdkring 2 zijn gescheiden door een evenwichtsfles, temp van VV staat op 21° en constant aan, deze wordt apart gestuurd door een pc-box en zorgt voor de optimale regeling(verbruik, comf temp, etc)

Daalderop ketel is een 32/80+, en ik ben er zeer tevreden van...dus hier enkel positieve ervaringen ivm ketel combinatie VV, en ook warmwater(douche,bad) comfort.

Mvg,

Jason