• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Buderus Logano luistert niet naar thermostaat

Hugootje

Nieuw Lid
Lid geworden
13 feb 2013
Berichten
38
Waarderingsscore
0
Punten
6
Beste forumleden,

Ik heb een probleem met mijn mazoutketel (Buderus Logano G115 - midden jaren 90 geïnstalleerd), deze slaat aan zelfs als mijn (Honeywell CM 907) thermostaat af staat. Dus als mijn thermostaat s nachts op 17 graden staat, dan begint hij toch te aan te slaan om op te warmen tot 20 graden. Nu heb ik een technieker laten komen, en die zei dat dat normaal is. De temperatuur van de stookolieketel staat namelijk ingesteld 60 graden, zodra de temperatuur in de stookolieketel hieronder daalt, zou de ketel automatisch aanslaan om de temperatuur van het water terug te doen laten stjgen. 

 

Maar is dit normaal? Het kan toch niet de bedoeling zijn dat de ketel s nachts zit op te warmen tot 20 graden terwijl ik die warmte niet nodig heb? Als ik 's nacht in mijn living (geen themostatische kranen) 17 graden wil, moet die daar toch naar luisteren? Tot vorige winter deed onze sloeg die ketel zeker niet aan. Of kan dit aan mijn themostaat liggen die verkeerde signalen stuurt? Zou een nieuwe thermostaat dit oplossen? 

 

 
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan