Waar filters kopen?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Wikiwi
Lid vanaf: 09/08/2011
192 berichten

Topic-titel zegt eigenlijk genoeg, maar verdere verduidelijking volgt. We hebben een Zehnder ComfoD350 als ventilatie-unit, maar deze thread kan net zo goed dienen als algemene discussie voor alle toestellen.

Eerste stap is natuurlijk kijken bij de fabrikant zelf: prijzig! Ongeveer €60 voor twee filters, die je in principe twee keer per jaar vervangt. Nu, fabrikanten vragen altijd een premiumprijs natuurlijk.

Eventjes verder kijken, kom je bv. bij de Luchtwinkel. Voor dezelfde originele filters betaal je enkele euro's minder. Dat is al iets, maar niet wauw te noemen.

Even googelen dan maar... MyElectro heeft ze met 30% korting, dat begint er al op te lijken. Maar toch, 42 euro voor een set filters, veel geld. Nog wat verder zoeken...bingo! fairair.eu, met wat blijkbaar reproductie-filters zijn. Prijs is wel akelig dicht bij die van MyElectro blijkbaar.

Heeft iemand nog andere bronnen voor zijn filters? Of ervaring met grote kortingen via groothandel?

Reacties

afbeelding van stefan
Lid vanaf: 10/03/2006
28251 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

http://www.luchtwinkel.be/

goedkoop, snelle levering, nooit problemen

als er vragen zijn antwoord de eigenaar zelfs in het weekend op mail, ...

 

afbeelding van tjay
Lid vanaf: 21/06/2011
10977 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Persoonlijk sluit ik me aan bij stefan -- voor de goede service van luchtwinkel en beantwoorden van alle vragen met een enorme kennis ter zake, betaal ik met de glimlach die paar euro per jaar meer (door enkele bijsturingen in ontwerpfase van mijn ventilatiesysteem een pak meer bespaard dan wat ik ooit in m'n leven aan filters ga uitgeven). Mocht het nu gaan om verschillen van 100'en euro's per jaar, dan zou je nog kunnen zeggen: zoeken naar goedkoper, maar voor 10 euro... niet dat het geld me op de rug groeit maar daar steek ik persoonlijk geen zoektocht van uren in met dan potetieel andere kwaliteit etc etc  :) ... just my 2 cents... 

afbeelding van Justchill
Lid vanaf: 11/03/2009
1375 berichten