Roest, pleister en beschadiging in ventilatiebuizen

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van lh_raf
Lid vanaf: 04/11/2017
8 berichten

Hallo allemaal,

wij hebben een  “kant-en-klare” woning van Matexi gekocht. In de voorbije maanden hebben we tuin, bestratingen, rolluiken, verfwerken, enz... laten uitvoeren.

In de voorbije dagen zijn we in volle vaart beginnen kuisen, omdat de binnen 10 dagen moeten verhuizen. Daarbij komen natuurlijk de verborgen gebreken naarboven. Een van de vele gebreken heeft te maken met de vebtilatie.

De uiteinden van onze ventilatiebuizen zijn te kort (of het pleisterwerk te dik) waardoor de ventielen eerst door een dikke laag pleister geschoven moeten worden alvorens ze in de buizen terechtkomen. Daarbij komt dus steeds pleister los (omdat de klemmen van de ventielen naar binnengeduwd worden door de losse pleister ipv de stalen buis), die daarna in huis geblazen wordt. Daarbij komt nog eens dat er buizen zijn waarvan de uiteinden aan de binnenkant volledig beschadigd en verroest zijn. Naast pleister, wordt dus ook roeststof in huis geblazen. Ik voeg de foto’s toe in volgende post.

ik dacht de opening in het pleisterwerk uit te snijden/schuren, zodat deze iets breder wordt dan de buis. Op die manier komen de klemmen van de ventielen niet meer tegen de losse pleister. Over die pleister kan ik met resten van plafondverf dan een laagje aanbrengen om het stof vast te houden. 

De binnenkant van de buizen zou ik licht opschuren en verven met een anti-roest verf. Ook de klemmen van de ventielen moeten geschuurd en geverfd worden, want zijn intussen verroest. Misschien daarna iets over de klemmen plakken om te voorkomen dat ze opnieuw krassen maken in de buizen.

Zijn er nog mensen die dit probleem hebben (gehad)? Wat denken jullie van de oplossingen die ik in gedachte heb? Ik wil vooral geen ongezonde dampen en stof in huis blazen, want we hebben een dochtertje van 2 jaar en de hele bedoeling van de verhuis is om in een gezondere omgeving terecht te komen dan waar we nu zitten...

Alvast bedankt voor jullie feedback!

Mvg,

Raf

Reacties

afbeelding van lh_raf
Lid vanaf: 04/11/2017
8 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Bij deze de foto van de buis met het meeste roest.

Mvg,

Raf

afbeelding van bouw vrouw
Lid vanaf: 23/10/2015
506 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Uitstofzuigen, ventiel plaatsen. En na een tijd is alles wat loshangt er wel uit.

 

Zeker dat het geen bouwstof is verderop in de buis? Hebben ze de openingen van de ventilatie afgedekt gehad gedurende het bouwproces? Als dat niet het geval is ga je nog lang stof door de ventilatie krijgen. Als dat het geval is zou ik dan ook de bouwfirma in gebreke stellen. Dat ze dat maar eerst eens komen kuisen.