• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Dampkap recirculatie zonder kit

V

Verwijderd lid 294761

Guest
Hoi

 

De luchtafvoer van de dampkap in ons appartement is slecht aangelegd waardoor we met het koudere weer steeds condensopstapeling hebben dat dan begint te druppelen. De dampkap dan een halfuur langer laten draaien steeds om alles er toch door te jagen...niet echt comfortabel..

We zouden toch minstens tijdelijk recirculatie willen doen, de afvoer aanpassen is te duur momenteel. Dit is mogelijk, het is een klassieke schouwdampkap met helemaal bovenaan ventilatieroosters. Maar de recirculatiekit is voor dit model niet meer beschikbaar. En als ik de lucht gewoon los laat gaat er wel veel door de roosters bovenaan  maar gaat er gegarandeerd ook condens aan de binnnenkant van de dampkap/aan het plafond rond de dampkap terecht komen.

Is het mogelijk om een dampkap te doen recirculeren zonder de originele starterskit? 

 

Bedankt!
 
V

Verwijderd lid 178789

Guest
Het condenseren gebeurt wanneer warme vochtige lucht in contact komt met een koud vlak. Wellicht is dat bij u de afvoer naar buiten die voor een stuk door een koude omgeving gaat en waar op die plaats dan condens ontstaat in de buis.

Bij recirculatie komt die afvoerlucht geen koud vlak tegen, alles heeft dezelfde temperatuur als de binnenruimte. Je kan dus in principe die damp na de dampkap gewoon loslaten of de afvoerbuis naar buiten ontkoppelen en naar binnen laten uitblazen.

Of er voor zorgen dat die afvoerbuis niet koud kan worden door ze bijvoorbeeld te isoleren daar waar ze door een koudere ruimte passeert.

 
 
V

Verwijderd lid 294761

Guest
Dag Charel

Dat is gemakkelijker dan ik dacht dan. Dan kan ik wel verder door tijdelijk de afvoer af te sluiten en de (helaas pindakaas) dampkap zijn ding te laten doen met filters.

Bedankt!
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan