Waterverzachter: EcoWater eVOLUTION Refiner

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van pennywse
Lid vanaf: 09/10/2017
77 berichten

Iemand ervaring met volgende waterverzachter: EcoWater eVOLUTION Refiner?
https://www.ecowater.be/nl/waterfilters-evolution-refiner-gamma
- Aankoop kostprijs, ongeveer?
- Is een jaarlijks onderhoud noodzakelijk? Indien ja, hoeveel kost dit ongeveer?
- Kostprijs van jaarlijkse verbruik, bv. elektriciteit, water, zout?
- Kwaliteit?
Ik heb internet afgeschuimd en op basis van de website lijkt dit mij de meest geschikte waterverzachter.
Vooral omdat het "refiner" model het water ook lekker drinkbaar maakt uit alle kranen.
Alleen omvat de website geen enkele info over prijs of verbruik, daarvoor moet je al iemand laten komen voor een offerte.

Reacties

afbeelding van stefan
Lid vanaf: 10/03/2006
27057 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Als uit waterverzachter GEEN drinkbaar water komt moet je effectief een andere nemen:-(

afbeelding van Aquaman
Lid vanaf: 15/08/2010
1643 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

 Beste,

Het water dat uit de kranen komt IS drinkbaar!
Dit wordt regelmatig op 61 parameters gecontroleerd!
Als je je enkel op basis van een website laat leiden om uit te maken dat dit de meest geschikte waterverzachter is, dan heb je VEEL TE  weinig informatie!

Een goed advies begint bij een test van de plaatselijke waterhardheid, een overzicht van jullie verbruik en van de plaatselijke situatie.
Pas DAARNA kan je een zoektocht beginenn naar een installatie die voor jullie situatie geschikt kan zijn.

Wat je uiteindelijk kiest van toestel hangt af van jullie eisen/voorkeuren:
- Mechanisch, elektronisch of hydraulisch
- Tijds- of volumetrisch gestuurd
- Enkele of dubbele harscilinders
- Grootte van het toestel
- Verbruik van regeneratiezout en spoelwater (over bv. 10 jaar)
- Kosten voor onderhoud met of zonder onderhoudscontract. Varieert van ±  € 50 tot ±  € 150. Sommige firma's beweren zelfs dat er geen onderhoud nodig is op hun toestellen!
- De reputatie van de leverancier/installateur. Wat voor de één een degelijke firma is, is voor de ander net het omgekeerde.

Indien jullie nog vragen hebt, laat niet na deze hier te stellen.

Met vriendelijke groeten,
Aquaman

afbeelding van Klaas L
Lid vanaf: 01/12/2017
4 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hallo pennywse,

 

Ik kan een aantal dingen voor je schetsen ..

* Onderhoud is ... aangeraden. Of het "nodig" is of niet kan je zelf beslissen, maar ... het gaat over je drinkwater, het is toch aan te raden om je toestel om de zoveel tijd te laten ontsmetten. Er is een "klassieke" formule bij EcoWater waarbij je gewoon betaalt per onderhoud (en waarbij je dus zelf de keuze krijgt wanneer het gebeurt), en een "omnium" formule waarbij er elk jaar naar je toestel gekeken wordt, maar waarbij er dan ook een volledige garantie komt. 

* De kostprijs van het jaarlijkse verbruik aan water en zout hangt af van je waterverbruik en van de hardheid bij je thuis. Het elektriciteitsverbruik is een paar euro, het toestel gebruikt alleen elektriciteit voor de sturing, dus voor de ingebouwde computer. De werking zelf gebeurt op waterdruk, net zoals vrijwel alle toestellen. 

Verder heeft Aquaman gelijk dat het leidingwater in België overal drinkbaar is, en heeft Stefan gelijk dat als het water na je waterverzachter niet meer drinkbaar zou zijn, je beter een ander toestel koopt. 

Het verschil tussen een gewone waterverzachter en een Refiner is de filtratie met actieve kool. In België gaat dat dan vooral over een verschil aan smaak, dat echt wel wezenlijk kan zijn. 

Nu. Een vertegenwoordiger weet meer, en kan altijd op bijkomende vragen antwoorden. Hij of zij hoeft ook niet noodzakelijk langs te komen, er kan ook veel via telefoon en email, natuurlijk ;-) 

 

Succes met de zoektocht! 

Klaas

 

afbeelding van pennywse
Lid vanaf: 09/10/2017
77 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Bedankt voor jullie feedback!
We hebben intussen afspraak gemaakt met Ecowater om eens af te stemmen ivm mogelijkheden, kosten,...

Ivm drinkbaar water: natuurlijk is het leidingwater in België sowieso drinkbaar.
Vandaar dat ik schreef "lekker drinkbaar water" smiley Drinkbaar is het sowieso, maar ik kan wel geloven dat een filter (zoals bij Ecowater Refiner) de smaak kan verbetern. Bovendien bevat ons water zoveel kalk dat het ook niet presenteert om te geven. Als we hier nu een glas water van de kraan vullen, dan oogt het water troebel door de kalk. Zoiets geef je dus bvb ook zeker niet aan bezoekers..

afbeelding van Filip Douchi
Lid vanaf: 02/10/2018
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wij zijn ook op zoek naar een waterverzachter voor onze woning. Heb je dit toestel van Ecowater dan geïnstalleerd of toch voor andere oplossing gegaan?

Alvast bedankt voor reply.

 

afbeelding van c00kie
Lid vanaf: 22/03/2006
10984 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wij hebben een waterverzachter / ontharder van ecowater systems MET drinkwaterfilter.  Ik dacht dat ik hier ooit ergens mijn ervaring met ecowater eens opgeschreven had... 

1. Afspraak met vertegenwoordiger : Check & Goed. Afspraak nagekomen, ik had mij al wat ingelezen op 't internet (en op een voor mij nog al bekende site :)), en de vertegenwoordiger kwam toch met een in mijn oren goed klinkend verhaal.

2. Afspraak installateur : Mens kwam op tijd, zeer belangrijk voor mij, want als ik tegenwoordig verhalen hoor van aannemers zijn de meeste niet echt stipte mensen te noemen.  Voor mij is dat één van de belangrijkste criteria om een aannemer goed of minder goed te noemen.

3. Installatie: Zeer vriendelijke mens, hij wist van aanpakken, hij heeft de installatie proper geïnstalleerd en achteraf nog een degelijke uitleg gegeven.  Wederom : check!

4. Het ge(ver)bruik van het toestel.  Tja... ge weet nie dat da ding daar staat, aan het water is niks te zien Smile en dat beetje elektriciteit dat verbruikt wordt... da voelde nie.

 

Het water zelf is bangelijk lekker :), ik weet van mezelf dat ik nogal "ne viezen" ben als het op kraantjeswater aankomt maar in dit water zit geen vieze smaak meer in.  Resultaat => ge gaat hier zelden of nooit flessen water terugvinden want al het water komt uit te kraan, en met een sodastream maken we ons bruiswater. 

 

Er zit effectief minder kalk in het water, zoveel is duidelijk want na 2 jaar moesten we in onze keuken "het topje" van de kraan afdraaien en zat dat verstopt door de kalk, 3 jaar later nieuwe kraan omdat ze gewoon kapot was, dan waterontharder geïnstalleerd en ik ben nu speciaal gaan kijken in "het topje", en nog steeds niks te zien :). (gelukkig maar)

 

Wij hebben van ecowater de formule dat ze ons moeten bellen voor onderhoud, supergemakkelijk en ieder jaar komt er iemand langs, brengt zakken zout mee, doet het onderhoud van het toestel en is terug weg.  Ook daar super service van ecowater. Langs de ene kant vrij logisch dat ze contact opnemen omdat ze dan kunnen verdienen, maar er zijn er andere die beloftes maken en dat nie nakomen.  Voor ons nemen ze de zorg van het onderhoud weg, wat ik superhandig vind!

 

Moet ik nog iets zeggen? Ik denk het niet. De prijs kan ik niet meer vertellen want die weet ik nie meer, maar als den deze kapot is komt er direct een nieuw toestel en zoals het er nu naar uit ziet ga ik niet van merk veranderen maar zal het ecowater blijven!

Hallo kroket, een koekje voor de dorst stilt je honger niet!