Reukhinder voorkomen ??

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Miguelito
Lid vanaf: 27/05/2011
17 berichten

Na de oplevering van het appartement, dat nog in opbouw is, willen we de installatie van douche en lavabo in een kleine badkamer nog even uitstellen en deze ruimte tijdelijk een andere bestemming geven.  De aannemer zal al de leidingen en aflopen, zoals vermeld op het plan, uitvoeren maar dus zonder toestellen.   De waterleidingen kunnen we dan eenvoudig afsluiten met een eindstuk geplaatst achter het afsluitkraantje.   Maar hoe kunnen we de afvoerleidingen reukloos afsluiten ?  De afvoer zal een stukje uit de muur steken om nadien de siphon op aan te sluiten.   Maar hoe kunnen we de afvoerleiding afsluiten, zonder plaatsing van siphon en vooral geen reukhinder hebben ?? Het is de bedoeling om tegen de muur een kast te plaatsen en als er toch ook een siphon dient geplaatst te worden dan neemt die veel plaats in.Is er een juiste methode om dit probleempje op te lossen ???

Reacties

afbeelding van gert.bovens
Lid vanaf: 19/03/2015
279 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Bij mij zit er een gewone dop ingeschoven op 2 plaatsen en helemaal geen last van geurhinder

https://www.toolstation.be/shop/p44231?table=no

Greetz Gert

afbeelding van rdr2180
Lid vanaf: 18/03/2006
1205 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

bij grotere leidingen heb ik er een dop ingeschoven (wordt onder meer bij de Geberit systemen voor hangtoiletten bijgeleverd), bij kleinere leidingen hangt het van de afwerking af: als het een onafgewerkte buis is (komt bij ons o.m. uit de grond voor de afvoer in een kookeiland), hebben we er een diepvrieszakje over getrokken dat we aan de buis plakken met tape, als het een afgewerkte buis is (komt bij ons b.v. uit de muur om later een sifon voor een wasbak in te steken), hebben we gewoon een stuk tape over de opening geplakt.

afbeelding van aartwessels
Lid vanaf: 13/03/2014
2860 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Een dopje inderdaad, zoals je bij de DHZ kan kopen, of gewoon een stuk tape. Beide werken prima. Een leeg plastic koffiebekertje ook eigenlijk Biggrin

Volg ons bouwblog!

http://onsnieuwehuis.be