Probleem waterafvoer naar riolering

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Gevape
Lid vanaf: 10/09/2019
1 berichten

Kan iemand me helpen met m'n probleem?

Ik heb een woning uit 1979. Vooraan (aan de buitengevel) heb ik een controleputje welke in verbinding staat met de afvoerleidingen binnen, overloop v/d. septische put, de regenafvoerbuizen en uiteindelijk ook een verbinding richting riolering aan straatkant. We hebben dus problemen met waterafvoer richting straat. Het probleem zit hem (volgens mij) buiten het huis. Maar waar?? Als ik vrij veel water in dit controleputje giet, dan loopt dit water maar heel traag weg.  Bij overvloedige regen loopt de septische put over, met als gevolg dat de toiletten niet goed meer doorspoelen.

Sommigen beweren dat de tong aan dit controleputje vastzit. Tong (juiste naam?) zou een soort reukafsluiter zijn richting riolering straat.

Anderen beweren dat de afvoerbuis tussen controleputje en riolering straat kapot/gebroken is. Dit is moeilijk te controleren aangezien deze afvoerbuis onder onze oprit ligt. Oprit is 10m lang en beklinkerd.

Kan er mij iemand raad geven hoe ik dit het beste aanpak? Of een vakman (regio Waasland) aangeven die dit probleem kan oplossen.

Geert

 

Reacties

afbeelding van charel
Lid vanaf: 09/04/2010
14774 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Uw uitleg doet vermoeden dat het probleem zit in het controleputje of in de buis naar de straatriolering.

Van hieruit kunnen wij niet nazien welke van de twee het is. Echter omdat je spreekt van een "tong" in dat putje en ook van een reukafsluiter wijst dat er voor mij op dat het om een sifonput gaat en dan is het zo goed als zeker dat daar het probleem zit. Een foto van dat putje zou veel duidelijk kunnen maken.

Naar mijn ervaring is een sifonput daar niet nodig, dat zorgt enkel voor problemen zoals jij die nu hebt. Zeker als daar ook de overloop van een septische put op aangesloten is.

Als het een pvc sifonput is dan zou je van een tong kunnen spreken, een onderdeel in die put dat voor een geurslot zorgt. Dat stuk kan je er uit nemen om eventueel de leiding naar de straat te ontstoppen. Ik zou het er echter uit nemen en er uit laten.

afbeelding van Gevape
Lid vanaf: 10/09/2019
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Dag Charel, 

Vooreerst bedankt voor uw antwoord.

Ik denk inderdaad dat het een sifonput is. Aanstaande zaterdag zal ik één en ander uitbreken en proberen dit geurslot te verwijderen. Hopelijk een goede afloop Wink

Mvg.

Geert