Niet het water, maar het schuim komt naar boven

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van 57LP
Lid vanaf: 25/11/2018
11 berichten

Het water van de nieuwe gootsteen in de keuken loopt mooi weg. 
het enige dat ik voorhanden heb is dat het schuim van ons zeepproduct omhoog komt via de afvoerbuis van de veiligheidsgroep. 
 

de groep hangt hoog genoeg, bij het water uit de pompbak te laten komt het water niet naar boven. Het is echt het schuim die naar boven komt eenmaal de afwas gedaan is en we het water van de pompbak laten leeglopen.

wat is de oplossing hier?

( foto is niet 100% representatief, aangezien ik de veiligheidsgroep al los gedaan heb om oplossingen te zoeken, helaas zonder succes tot nu toe zoals de foto toont ) 

alvast bedankt! 

Reacties

afbeelding van charel
Lid vanaf: 09/04/2010
15927 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Beste,

In feite is die aansluitingsmogelijkheid tussen de sifon en de gootsteen bedoeld om er een afvoerdarm van een vaatwasser op aan te sluiten. Hiermee maak je een gesloten verbinding van waaruit geen water, schuim noch geur kan ontsnappen, terwijl je met een overdrukklep wel een open verbinding hebt (moet hebben).

Nu komt daar enkel schuim uit, maar wanneer bij toevallige omstandigheden de afvoer al eens een keer minder vlot gaat dan zou daar water kunnen uitstromen.

Je zou beter stroomafwaards van die sifon een T-stuk voorzien met vervolgens een aparte sifon en opstaande buis enkel voor het overdrukventiel. Op die manier hou je altijd een waterslot tussen het aflopende gootsteenwater en de open aansluiting van het overdrukventiel.