Hydrofoorpomp voor bijvullen regenwaterput: Welke pomp en hoe?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van janhoedt
Lid vanaf: 08/07/2011
65 berichten

​Hallo, 

We gebruiken onze regenwaterput voor toiletten en buitenkraantjes/besproeien tuin. Met droge zomer was hij snel leeg. Nu is er een geboorde put waar ik water kan aan onttrekken buitenshuis (getest met geleende Gardena pomp). Ik zou dus graag een pomp willen ingraven naast de regenwaterput. De verbindingen kan ik voorzien zonder problemen.

Nu zit ik met enkele vragen: 
- Hoe maak ik zo een put? Maw zijn er betonnen stukken die ik kan ingraven? Daarop een deksel (met gaten voor ventilatie - diep genoeg voor pomp in geval van vorst, breed genoeg om aan te werken-). Zijn er deksels voor? 
- Welke pomp is robuust genoeg om daarin te zetten en kan eventueel 'voelen' of putwater onder bepaald niveau en dan bijvullen?
- De pomp zou dus put bijvullen, maar ook rechtstreeks op tuinsproeiers (2 aansluitingen dus), zodoende ik regenwaterpomp (die in regenwater put ligt) niet ook nog tuin moet besproeien (niet zeker of hij dat kan).

Voor alle duidelijkheid, nu heb ik:
- Regenwaterput met pomp aangesloten op toiletten en buitenkraantjes. 
- Geboorde put waarop een pomp van 6000l/uur perfect tuin kan besproeien (Gardena: Gardena 6000/6 Inox Premium Besproeiingspomp).

Nice gadget: Zou eventueel Raspberry Pi aan pomp kunnen koppelen zodat hij adhv weer de tuin besproei ('s nachts en enkel als droog).
Alvast bedankt voor feedback!

J